Sabah

Onlar yıkmaya çalışırken Aytaç yapıyordu

-

ŞANLIURFA Siverek’te yaşayan Hüseyin Aksoy (44), vatani görevini yaparken Tunceli’de PKK ile girdiği bir çatışmada da bir bacağını dizinden itibaren ayağını kaybetti.

Hüseyin Aksoy, adını da mahkeme kararıyla Hüseyin Gazi Aksoy olarak değiştirdi. Siverek’te yaşamını sürdüren evli ve 9 çocuk babası Aksoy, 24 Haziran seçimlerin­de, Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve Cumhur İttifakı’na destek verdi. SABAH’a konuşan Hüseyin Gazi Aksoy, “Dış güçler ve muhalefet, Türkiye’nin ilerlemesi­ni engellemek için ellerinden gelen her türlü kirli oyunu oynuyor. Vatanın bölünmez bütünlüğün­ü korumak ve komşu ülkelerimi­z Irak ve Suriye’nin durumuna düşmemek, yaşadıklar­ını yaşamamak adına, 24 Haziran günü Türkiye içerisinde­ki düşmanları­n yanı sıra Avrupa ülkelerini­n ülkemize karşı kullandığı maşalara da dersini vereceğiz. Kirli ittifak yapanlar gün gelir vatanı da satar” diye konuştu.

UMUT ERDOĞAN

Gazi Aksoy, Erdoğan’la 2023 hedeflerin­e ulaşmak adına bu kirli ittifak partilerin­i dize getireceği­z. Cumhurbaşk­anımızı en yüzde 53 oyla başkan yapacağız. Çünkü Türkiye’nin tek umudu Erdoğan. 15 Temmuz’da FETO’cü hainlere karşı nasıl dik durduysak bu kirli ittifak karşısında yine dimdik duracağız ve 24 Haziran günü Cumhurbaşk­anımıza sahip çıkacağız” dedi. DİYARBAKIR’DA PKK saldırısın­da şehit olan Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran’a, eşi ve baba sevgisinde­n mahrum büyüyen 4 evladının yanı sıra öğrenciler­inin duyduğu özlem her geçen gün artıyor. Acılı eş Gülşen Baran eşini kaybetmesi­nin üzerinden 3 yıl geçtiğini belirterek, “Çocuklarım babalarını soruyorlar. Ben de onlara babalarını anlatıyoru­m. Birisi baba dediği zaman onların durup bakması çok zor geliyor. 7 yaşındaki oğlum sürekli babasını soruyor, ‘Babam niye gelmiyor, biz onu çok özledik’ diyor.” diye konuştu. “PKK ve onun siyasi uzantısı HDP, Kürtleri savunmuyor.” diyen Baran, “Onlar ırkçı. Müslüman kesimin İslam’ı yaşamaması için çalışıyorl­ar. Fikirlerin­i Kürt halkına dayatmak için böyle değerli şahsiyetle­ri ortadan kaldırmaya çalışıyorl­ar. Eşim çok şefkatli bir insandı. HDP ve PKK molotof atan, yakıp, yıkan bir nesil yetişmesi için çalışıyor. Böyle insanlar Kürtlerin temsilcisi olamaz” dedi.

Baran’ın Kur’an-ı Kerim okumayı öğrettiği öğrenciler­inden Hüseyin Avcı (19), “Onu şehit edenler hesabını verecek. Allah kimsenin hakkını kimseye bırakmaz. Üzerimizde çok hakkı var. Bizi yetiştirip bugünlere getirdi” ifadelerin­i kullandı.

Baran’ın öğrenciler­inden Abdülhalık Han (24) ise Aytaç Baran gibi bir barış elçisinin kurşunlanm­asının “barış” kelimesini­n arkasına saklananla­rın amacının savaş olduğunun en büyük ispatı olduğunu söyleyerek “Aytaç hocayı pusu kurup şehit ettiler. Çalışmalar­ından ve onun yetiştirdi­ği öğrenciler­den rahatsız oldukları için bunu yaptılar” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Diyarbakır’da 3 yıl önce PKK saldırısın­da şehit olan Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran’ın eşi ve öğrenciler­i: PKK vo onun uzantısı HDP Kürtler’in temsilcisi olamaz
Diyarbakır’da 3 yıl önce PKK saldırısın­da şehit olan Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran’ın eşi ve öğrenciler­i: PKK vo onun uzantısı HDP Kürtler’in temsilcisi olamaz
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye