Sabah

ÇİFTE BAYRAM

-

Ramazan Bayramı ve Babalar Günü haziran ayına denk gelince perakendec­iler çifte bayram yaşadı. Markalar satışların­ı yüzde 30 artırmayı hedeflerke­n, arife günü kartlı alışveriş rekoru kırılması bekleniyor

Karne tatili öncesi başlayan tatil hazırlıkla­rına haziran ayına denk gelen Ramazan Bayramı ve Babalar Günü de eklenince perakendec­i haziranı bayram ayı ilan etti. Satışlarda yüzde 30 artış hedefleyen markalar, arife günü ise 2.3 milyar TL’lik kartlı alışveriş rekoru bekliyor.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, “Geçen yıl Ramazan Bayramı’nın arife günü olan 24 Haziran’da yaklaşık 1.8 milyar TL ile kartlı alışveriş rekoru kırıldı. Bu yılki Ramazan Bayramı arifesinde ise kartlı alışveriş cirosunun yüzde 25 artarak 2.3 milyar TL’yi bulmasını bekliyoruz” dedi. Bankalarar­ası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre 2017’de arifeyi de kapsayan 4 günlük bayram döneminde kartlarla 4.1 milyar TL’lik ödeme gerçekleşt­irildiğini hatırlatan Öncel, “Yine BKM verilerind­en hareket edersek geçen yıl Ramazan Bayramı’nda kartlı ödemelerin yüzde 21’i marketlere, yüzde 14’ü giyime, yüzde 8’i ise yemek sektörüne yapıldı” ifadelerin­i kullandı.

Başta market, giyim ve restoran olmak üzere müşteriler için çok cazip sürprizler hazırladık­larını vurgulayan Öncel, şöyle konuştu: “Özellikle çikolata ve şekerlemel­er ile çocuk giyim ve restoran cirolarınd­a yüzde 25’in üzerinde artış bekliyoruz. Öte yandan, mevsim etkisiyle plaj kıyafetler­i satışların­da da ciddi bir sıçrama olacağını söyleyebil­iriz. Arife gününe denk gelen 14 Haziran Perşembe günü kartlı alışverişt­e yeni bir rekor bizim için sürpriz olmayacak.”

HAREKETLİL­İK DÜN BAŞLADI

Kiğılı Genel Müdürü Hilal Suerdem, satışlarda yüzde 30 artış öngördükle­rini Ramazan Bayramı ve Babalar Günü alışverişl­eri için ayrı ayrı kampanyala­r yaptıkları­nı söyledi. En fazla gömlek ve tişört alışverişi­nin bu dönemde yapıldığın­ı dile getiren Suerdem, hareketlen­menin dünden itibaren başladığın­ı kaydetti.

Mediamarkt Genel Müdürü Yenal Gökyıldırı­m ise satışlarda en az yüzde 15 artış bekledikle­rini söyledi. Ağırlıklı olarak akıllı saat, tablet ve cep telefonu sattıkları­nı dile getiren Gökyıldırı­m, aksesuvar kategorisi­nin de çok hızlı büyüdüğünü bluetooth kulaklık ve speaker satışların­ın iyi gittiğini belirtti.

 ??  ?? Pınar ÇELİK NACAR
Pınar ÇELİK NACAR
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye