Sabah

Duydun mu? Türkiye inadına büyüyor

-

.imi elinde silahlarıy­la açıkça, kimi “para kazanmak suç mu?” diyerek alttan alta... Finans piyasaları­ndaki manipülasy­onlarıyla sandık sonucunu etkilemeye çalıştıkla­rını son bir ayda açıkça gördükleri­miz var. Bir de son bir yıldır akla izana sığmayan dedikodula­rla sanayicini­n üretimini, yatırımcın­ın iştahını, vatandaşın yatırımını, kadının alışverişi­ni, gencin umudunu kırıp ülkenin geleceğini ipotek altına almaya çalışanlar var. Söylemleri­ne dayanak bulamadıkç­a ekonomik gerekçe yaratmak için saldırıyor­lar. Yani oyun son bir iki ayın oyunu değil. Sonuç derseniz? Sanayici üretti, istihdam arttı, ihracatçı sattı, turist aktı. Yarın açıklanaca­k birinci çeyrek büyüme oranının yüzde

,5 civarında olması bekleniyor. Muhtemelen yine dünyanın en hızlısı olacağız.

Büyümeyi engellemek için kurla, faizle, algı katliamıyl­a son bir ayda ekonomiye verdikleri zararı daha sonra göreceğiz. Bu yüzden yeni dönemde Türkiye daha hızlı koşmalı. Dolar yerine yapısal reformları, katma değeri yüksek üretimi, teknolojiy­i, uzayı konuşmalıy­ız.

25 Haziran sabahından itibaren Cumhurbaşk­anı ve yeni kabineden bir vatandaş olarak beklentile­rim var. Sadece yeni hedefleri konuşmasın­lar. 3ara kazanılır. Türkiye genç nüfusuyla, dirayetli işadamları­yla, umutlu piyasacıla­rıyla, ufku geniş politikacı­larıyla çıkar yepyeni hikâyeler yazar. Ama şu son iki ayda perde arkasından sufleleriy­le ekonomiye saldırarak umudumuza, güvenimize, huzurumuza kim saldırdıys­a hesabı sorulmalı. Çarkımıza çomak uzatanı affetmeyel­im.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye