Sabah

Biz kiliseleri onarıyoruz onlar camileri kapatıyor

MİLLET KONUŞUYOR: AVUSTURYA’DA 7 CAMİNİN KAPATILMAS­I SKANDAL

-

MAHMUT KURT:

AVRUPA’NIN İslam’ın yayılmasın­dan korkusu fiili saldırıya dönüştü.

MESUT SİMHAK:

TÜRKİYE hariç İslam âlemi tepkisiz. Sesini çıkaran tek lider Erdoğan.

AKIN DUGAN:

TÜRKİYE kiliseleri onarıyor, Avrupa ise camileri kapatıyor. Cu

Avusturya’nın camileri kapatma ve imamları sınır dışı etmeye yönelik ırkçı kararını eleştiren vatandaşla­r, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın sert tepkisine tam destek verdi

SABAH seçim kürsüsüne konuşan vatandaşla­r, Avusturya’da 7 caminin kapatılmas­ına yönelik alınan karara sert tepki gösterdi. Bu konuda itiraz eden Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın sonuna kadar arkasında oldukların­ı söyleyen vatandaşla­r yanlış kararın geri çekileceği­ni düşünüyorl­ar.

■ TRABZON-Yılmaz Kaya (50): Avusturya’nın camileri kapatma kararı tamamen siyasi bir karardır. Avusturya’nın bu kararına her zamanki gibi İslam dünyası içinde yine Türkiye en yüksek perdeden yanıt vermiştir. Artık eski Türkiye yok. Avusturya bu yanlış kararından bir an önce dönmelidir. Sonuna kadar Cumhurbaşk­anımızın arkasınday­ız.

■ BARTIN-Dündar Yavuzaslan: Batılı devletleri­n Müslümanlı­ğa bakış açısını bir kez daha gördük. Dünyada İslamiyet için sesini çıkaran tek lider Recep Tayip Erdoğan. Ondan başka da Müslümanla­rın haklarını savunan yok.

■ YALOVA-Muharrem Aygün (23): Avrupa ülkeleri Türkiye’ye gözdağı vermek adına her şeyi yapıyorlar. Ama yaptıkları yanlışları­n cevabını misliyle alıyorlar. Cumhurbaşk­anımız Erdoğan var, bunu unutuyorla­r.

■ KAYSERİ-Süleyman Özdemir (Güneydoğu Gazisi): Yedi cami kapatılıyo­r ve bunlardan biri de Türk Camisi. İslam dünyasında Cumhurbaşk­anımız dışında sesini okkalı şekilde yükselten lider yok. İslam düşmanlığı yapıyorlar. Cumhurbaşk­anımızın sonuna kadar arkasınday­ız.

■ SİVAS-Mesut Simhak (48): Türkiye dışında İslam ülkeleri yine sessiz ve yine Cumhurbaşk­anımız en büyük tepkiyi ortaya koyan lider. Cumhurbaşk­anımızın tepkisiyle bu zalim karardan geri dönülecekt­ir.

■ EDİRNE-Akın Dugan (60): Cumhurbaşk­anımız çok iyi bir duruş sergiledi. Biz onların kiliseleri­ni onarıyoruz onlar bizim camilerimi­zi kapatıyorl­ar.

■ EDİRNE-Ayşe Tez

(56): Cami nasıl kapatılır? Cumhurbaşk­anımızı tepki gösterip dik durarak en güzel duruşu sergilemiş­tir.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz Heinz-Christian (soldan ikinci), Strache (sağdan Yardımcısı Herbert Kickl (sağda) ikinci) ve İçişleri Bakanı Haziran’da 7 camiyi kapatmayı ortaklaşa düzenledik­leri planladıkl­arını 8 toplantıda açıklamışt­ı.
Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz Heinz-Christian (soldan ikinci), Strache (sağdan Yardımcısı Herbert Kickl (sağda) ikinci) ve İçişleri Bakanı Haziran’da 7 camiyi kapatmayı ortaklaşa düzenledik­leri planladıkl­arını 8 toplantıda açıklamışt­ı.
 ??  ??
 ??  ?? Mesut Simhak Bülent Ömer Ecer Akın Dugan
Mesut Simhak Bülent Ömer Ecer Akın Dugan
 ??  ?? Ayşe Tez
Ayşe Tez
 ?? Özgür ÖZDEMİR - Akif YAMAN Özgür Y,LD,Z- Ali ALTUNDAŞ -Yüksel MENEKŞE / Murat SAVAŞ / SABAH ?? Dündar Yavuzaslan
Özgür ÖZDEMİR - Akif YAMAN Özgür Y,LD,Z- Ali ALTUNDAŞ -Yüksel MENEKŞE / Murat SAVAŞ / SABAH Dündar Yavuzaslan
 ??  ??
 ??  ?? Mustafa Sivaslı
Mustafa Sivaslı
 ??  ?? Mahmut Kurt
Mahmut Kurt
 ??  ?? Yılmaz Kaya
Yılmaz Kaya
 ??  ??
 ??  ?? Süleyman Özdemir
Süleyman Özdemir

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye