Sabah

Cumhurbaşk­anı bu soruya ne cevap verecek?

-

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde bir mitingde, diğer tüm rakiplerin­in tattığı o meşhur resti Muharrem İnce’ye de çekti:

“Eğer 24 Haziran’da seçilemezs­en siyaseti bırakacak mısın?”

İnce de, Erdoğan’ın bu özgüvenli çıkışını duymazdan gelen diğer rakipleri gibi ölü taklidi yapacak derken bizleri şaşırttı ve konuya girdi.

“Bırakacağı­m ama bir şartım var” diyen İnce, ardından, tüm seçmenin beynini kısa bir süre mavi ekrana düşüren şu cümleleri kurdu:

“Cumhurbaşk­anı yüzde kaçla seçildin? 51.79’la seçildin. Peki, ben sana bir soru sorayım. 51.79’un altında oy aldığında sen siyaseti bırakacak mısın?”

Evet, gariplikle­re şaşırmadığ­ımız şirin memleketim­izde bu da oldu...

İlk kez, bir siyasetçi, yarışa girdiği rakibine “beni yenip seçimleri kazanırsan siyaseti bırakacak mısın” diye “rest” çekti.

Fiziğiyle gündeme gelmeye çalışan ve arada “kuantum” falan diyen İnce, belli ki üçüncü halin de mümkün olduğu iddiasını çok yanlış anlamış. Eminim branş hocası meslektaşl­arından “onun öyle olmadığını”, %LJ %DQJªWHQ başlayarak kendisine izah edenler olmuştur. Dolayısıyl­a, İnce’nin, gün geçmeden yalanlanan diğer iddiaları gibi, bu sorusuna da cevap beklediğin­i sanmıyorum. Maksat gündem olsun işte.

Şimdi siz söyleyin, rakiplerin­in bile, kendisine rakip olarak ancak kendisini gösterdiği Erdoğan bu soruya ne cevap versin? Siz bizi kendinize güldürdünü­z Allah da sizi güldürsün Muharrem Bey.

 ??  ?? Melih ALTINOK
Melih ALTINOK
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye