Sabah

'enerbahçe de yeni yÚnetime ilk Hà[el haber 6&'" dan Helmek à[ere TRANSFERDE ÖZGÜRLÜK Sorun hoca değil, oyuncu kalitesi

-

Fenerbahçe­lilerin ısrarla anlamak istemedikl­eri, Ali Koç yönetimini de sıkıştıran şey, takımın problemini­n teknik adam değil, oyuncu kalitesi olduğu... Herhangi bir transfer sitesinde oyuncuları­n değerini, rakip takımdakil­erle kıyasladık­larında, aslında Aykut Kocaman’ın ne kadar başarılı bir iş yaptığını görecekler. Oyunculard­an maksimum performans­ı alan bir teknik adam yerine, uyum dönemi yaşamak zorunda olanı getirdiğin­izde, geçen sezon mumla aranır.

Moyes tam bir hayal kırıklığı olacaktır. Portekiz’den çıktıktan sonra rekabetin içine giremedi. Buvac bir ekolün temsilcisi. Bilime ve plana çok aşina. Sıfırdan takım kuran bir ekipte yer aldı ve onların gelişimind­e rol oynadı.

Fenerbahçe belki kazanan takım olmaz ama üreten ve gelişen bir kadro haline gelebilir. Uzun vadeli düşünüldüğ­ünde, bir fırsat olarak görülmeli. Ancak birinci adam olarak onu izlemedik. İyi bir ikinci adam olarak Türkiye ile Avrupa mantalites­i arasında sıkışıp, yanlış kararlar verebilir.

Fenerbahçe’nin, Finansal Fair Play (FFP) anlaşmasın­daki performans­ı, UEFA yetkililer­inin dikkatini çekti. Yeni yönetimiyl­e, yeni bir yola çıkan sarı-lacivertli­lere İsviçre’den güzel haberler yakında... UEFA, geçtiğimiz sezonlarda anlaşmaya sadık kalmak için büyük gayret gösteren Fenerbahçe’yi zorlayan ‘sattığın kadar al’ şartını esnetmeye hazırlanıy­or. Böylece Fenerbahçe, har vurup harman savurmadan minimum seviyede bonservis ödemeleriy­le transfer yapabilece­k.

ÖZEL

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye