Sabah

Nefs törpüsü

- HLlkl KA3LAN

“B

Ir Duyum AlDım” Akşener ve “AmErIkAlıl­Ar öylE DEDI”

İnce arasında bu Ramazan epey imtihan olduk hamdolsun. Allah kabul etsin.

Hatırlarsı­nız Akşener, Konya ve Tokat’ta, Ak Parti’nin silahlı milis yetiştirme­k için kamp kurduğunu ‘duyum aldım’ diyerek dile getirmişti. İlginçtir aynı iddiayı birkaç ay önce Amerika’daki Gülenciler de yazıyordu.

Sonra tuttu, 400 kilometrel­ik füze menzili olan S-400’lerin sadece Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nin korunması için alındığını iddia etti. FETÖ’cüleri kollamasıy­la bilinen iftira organları üzerine atlasa da millet “BIzIm sItEyE DE S-400 tAktırAlım, sAnAyIDE

uCuzA yAptırAlım” diye dalgasını geçti. En son çarpıtmala­rı ise alçaklıkta dibe vurdukları­nın kanıtı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, bir mitingde şehir hastaneler­inin ‘sağlık turizmi’ne katkıların­ı da kast ederek, “Tek derdimiz kalite sahibi doktorları­mızı artırmak. Onları artırdığım­ızda bu hastaneler­in müşterisi inşallah çok daha artacak” diyor.

Şehir hastaneler­i, Kayseri, Ankara, Adana, Manisa, Isparta, İstanbul ve Eskişehir gibi illerimizd­e bir kısmı açılmış olan, diğerleri de iki yıl içinde teslim edilecek olan 21 hastanelik devasa bir proje. Ankara Bilkent’teki hastanenin Avrupa’nın en büyük hastanesi olması öngörülüyo­r.

Bu hastaneler, hem Türk vatandaşın­ın sağlık hizmetleri­nden en üst seviyede yararlanma­sı için hem de tıp alanında dünyadaki prestijli ülkelerden biri haline gelmemiz için çok kıymetli. Her yıl dünyanın çeşitli yerlerinde­n, tedavi amaçlı pek çok yabancı Türkiye’ye geliyor. İşte Erdoğan da doktor kalitesi ile gelecek hasta arasındaki bu olumlu korelasyon­dan bahsediyor. Peki, muhalefet bunu nasıl yansıttı dersiniz?

Akşener, “Seçim sonrası hastaneler­in müşteri sayısını artıracağı­z diyen Erdoğan, insanlarım­ız ve hastalarım­ız senin ihale birimin olamaz. Biz iyileştirm­eye, siz hasta etmeye talipsiniz. Türkiye bunu hak etmiyor” dedi.

İnce de şaşırtmadı: “Şehir hastaneler­inin müşterisi bol olacak diyor. Hastaya müşteri diyor. Doluluk garantisi veriyor. Yani hasta olmaya mecburuz.”

YAnI ErDoğAn, oyunu AlmAk IçIn HItAp EttIğI InsAnlArA Açık Açık “SIzI HAstA EDECEğIm” DEmIştI! BunA InAnAn olur mu DIyorsunuz, InAnıyorlA­r. HEr FırsAttA Ak PArtIlIlEr­E “çomArlAr, CAHIllEr” DIyEnlEr InAnıyorlA­r HEm DE.

Seçmen kitlesinin kandırılma eşiğini iyi bildiğinde­n olsa gerek İnce, Sakarya mitinginde, sosyal medyada dalga geçmek için yapılan fotoşoplu resimlerin gerçek olmadığını anlatmaya çalışıyord­u. “BAkın BurDA trAktörlE CAmIyE GIrmIşIm, vAllA GIrmEDIm. BurDA CAmIDE BIsIklEtE BInIyorum, zInHAr yAlAn.” BIr DE CAmI IçInDE DInozor üstünDE uçArkEnkI FotoğrAFı vArDı, onA Açıklık GEtIrmEDIğ­InE kırılDım Doğrusu...

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye