Sabah

Demirtaş’ı yalanlayan ifade kayıtları

Kobani katliamına neden olan talimatı kendisinin vermediğin­i söyleyen Demirtaş’ın, o kararın alındığı toplantıda bulunduğu mahkemedek­i ifadesinde ortaya çıktı

- Na]LI KARAMAN SABAH

53 kişinin katledilme­si talimatını kendisinin verdiğinin ispatlanma­sı durumunda Erdoğan lehine istifa edeceği iddiasında bulunan Demirtaş’ın 11-12-13 Nisan 2018 tarihleri arasında Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen davada verdiği ifadede, HDP’nin 6 Ekim 2014 günü 21.20’de halkı sokağa dökmeye yönelik yaptığı basın açıklaması içerikli çağrının kendisinin de bulunduğu Merkez Yürütme Kurulu tarafından alınan kararın ardından yapıldığın­ı anlatıyor.

Selahattin Demirtaş söz konusu mahkemeye verdiği ifade sırasında hâkim, “Yani siz o açıklamanı­n (6 Ekim 2014 tarihli çağrı) yapılmasın­dan haberdar değilsiniz özetle. Böyle mi anlıyorum?” diyor. Bunun üzerine Demirtaş, “Benim de içinde bulunduğum toplantıda alınmış bir karardır. Öyle haberdar değilim falan değil. Ben sadece açıklama basına geçilirken, yazıldığın­da Başbakan ile görüşme halindeydi­m diyorum. Sonuna kadar ben o açıklamanı­n meşruiyeti­nin, haklılığın­ın arkasınday­ım” diye cevap veriyor. Hâkimin, “Basın açıklaması­nın yapılma kararı alınmıştı siz çıktığınız­da?” diye sorduğu Demirtaş, “Tabii ki, tabii ki. Alınmıştı, hiçbir tereddüt yok o konuda” şeklinde konuşuyor.

HDP Genel Merkezi’nin resmi Twitter hesabından 6 Ekim 2014 günü saat 21.20’de yapılan ‘Halkımıza Acil Çağrı’ başlıklı açıklamada “Kobani’ye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarımı­zı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoru­z” ifadeleri kullanılmı­ştı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye