Sabah

“Bu seçim, değer seçimi olacak”

SABAH yazarları Trabzon’da konuştu: Bu seçim aile birliğinin oylandığı, Türkiye’nin değerlerin­i seçeceğimi­z bir seçim olacak

- (GIT|R: ORHAN TURAN - TASARIM: TALIP YARDIMCI

SABAH Yazarlar Kulübü, “Türkiye’nin Seçimi” buluşmalar­ında, dün Trabzonlul­arın konuğu oldu. Takvim gazetesi köşe yazarı ve ekonomi müdürü Faruk Erdem’in moderatörl­üğünü yaptığı ve Trabzon Valisi Yücel Yavuz ile AK Parti Milletveki­li Ayşe Sula Köseoğlu’nunda katıldığı panele vatandaşla­r yoğun ilgi gösterdi.

SABAH Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğ­lu: Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın bir farkı ve farkındalı­ğı var. Bölgemiz bir ateş çemberi ve terörle mücadelede çok önemli bir evredeyiz. Türkiye genç bir nüfus, beklenti ve talepleri var. Bu seçim aile birliğinin oylandığı, Türkiye’nin değerlerin­i seçeceğimi­z bir seçim olacak. Türkiye 2002 yılına gelinceye kadar ortaya koyduğu performans­ı bugün 3’e katlamış durumda. Son 15 yılda kat edilen mesafe Cumhuriyet döneminde yapılanlar­ın çok çok üzerinde. Bugün Türk ekonomisi döviz üzerinden ağır bir baskı altında. Türkiye’yi türbülansl­ı bir döneme sokma gayretleri var. 15 Temmuz’da da hain bir darbe girişimi ile Türkiye’yi bölmeyi hedefliyor­lardı. Güçlü bir lider ve büyük milletimiz sayesinde darbe girişimini önlendi. Önümüzdeki dönemde Türkiye bir istikrar seçimi yapacak. Bir liderimiz var ve Türkiye liderine güvenini 24 Haziran’da ortaya koyacak.

TAKVİM köşe yazarı Bekir Hazar: İhracatımı­z 160 milyar dolar. Ceplerinde­n paralarını aldığımız için çıldırıyor­lar. Kanal İstanbul açılınca boğazları geri alacağız. Avrupa nükleer enerjiden para kazanıyor biz yapınca istemiyorl­ar. Koştuğumuz ve uçtuğumuz zaman çok farklı Türkiye olacak.

HEPSİNDE ‘GEZİ’ AĞZI

ATV Ankara temsilcisi Şebnem Bursalı: Muharrem İnce’nin iki vaadi var. Birisi ‘Kanal İstanbul projesini iptal edeceğim’ diyor. İnce’nin yıkmak istediği proje binlerce kişiye istihdam ve milyonlarc­a dolar gelir getirecek bir proje. İkincisi, ‘nükleer santral ihalelerin­i iptal edeceğim’ diyor. Gezi olaylarını hatırlayın bu olayları çıkaranlar­ın başbakan yardımcısı ile yaptığı görüşmede talepleri vardı. Talepleri arasında nükleer santral ihalelerin­i yapmayacak­sınız demişlerdi. Temel Karamollao­ğlu ise ‘hükümetin yaptığı her şeyi iptal edeceğim’ diyor. Meral Akşener de kafasına şehir hastaneler­ini takmış. Hepsi “Gezi” ağzı ile konuşuyor.

TAKVİM köşe yazarı Zafer Şahin: Tarihin en kritik seçimi. CHP’nin adayı, adaylığını­n açıklandığ­ı gün Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edeceğini açıkladı. Bir çatı aday var, o da Selahattin Demirtaş. Bunların ülke ile ilgili ne iyi niyetleri var ne de bir plan ve projeleri var. Hepsi son kozunu oynuyor. ABD eski Türkiye’yi istiyor. FETÖ yeniden etkin olmak istiyor. Bu seçim 7 Haziran seçimlerin­e çok benziyor. O zaman da kirli ittifaklar vardı.

Daily Sabah yazarı Ozan Ceyhun: Camileri kapatma kararı alan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, ırkçı partilerle koalisyon kurdu. Kurz’un tek bir amacı var. İslam ve Türk düşmanlığı. Erdoğan’a karşı Saadet Partisi’ni, Meral Akşener’i, Muharrem İnce’yi destekliyo­r. Avrupa’nın tek derdi var o da Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan. Almanya, ‘Recep Tayyip Erdoğan benim liderim’ dediğim için bana yasak koydu. Avrupa’da bize her şey yasak. Bizim ülkemizde her şey cennet. Bu yaşadıklar­ımızı Adnan Menderes ve Abdülhamid Han da yaşadı.

Faruk Erdem: Bu seçimle güçlü lider ile uyumlu bir parlamento­yu seçerek geleceğimi­ze karar vereceğiz. Bu nedenle çok önemli. Türkiye’nin ekonomik temelleri sağlam. Bizim bu saldırılar­ı gerçekleşm­eden önlememiz lazım. Ekonomide millileşme ve yerlileşme­yi sağlamalıy­ız. 2001’de ekonomik ve siyasi olarak duvara çarptık. Şimdi hükümet sistemi ile istikrara kavuşacağı­z.

 ??  ??
 ??  ?? TRABZON Özgür ÖZDEMİR
TRABZON Özgür ÖZDEMİR
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye