Sabah

Jetlerimiz vuruyor Kandil sönüyor

- ANKARA

TSK’NIN Kandil bataklığın­ı kurutma operasyonu sürüyor. Savaş uçaklarımı­z Kandil, Hakurk ve Avaşin-Basyan’a bomba yağdırdı. Terör örgütüne ait 12 hedef yerle bir edildi.

TÜRKİYE yerli ve milli teknolojik kabiliyeti­yle Kandil’i süpürmek için düğmeye bastı. İHA ve SİHA’ların yanı sıra istihbarat ve sahadaki bordo bereliler hem hedefleri imha ediyor hem de F-16’lar için işaretleme yapıyor. Kuzeyden güneye doğru yaklaşık 30 kilometre derinliğe inen Mehmetçik, Kandil’i kuşattıkta­n sonra Kandil Dağları’nın içlerine doğru belirlenen hedefleri imha etmek üzere harekete geçecek.

■ Bölgede öncü kuvvet olarak ise sayıları 150’yi bulan bordo berelileri­n olduğu, kritik noktalara

sızma yaparak vurulacak hedefleri işaretledi­kleri öğrenildi.

BORDO BERELİLER İŞ BAŞINDA

■ Bordo Berelileri­n işaretledi­ği ya da İHA’lardan gelen görüntüler­le belirlenen hedefler, Kandil bölgesinde büyük bir tecrübeye sahip Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığ­ı’na bağlı Pars Filo tarafından imha ediliyor. Türkiye’nin milli gururu Bayraktar SİHA’nın da bölgede olduğu, tespit ettiği hedefleri imha ettiği ve yoğun görüntü aktardığı kaydediliy­or.

Afrin’de başarılı operasyonl­ara imza atan Jandarma Özel Harekât (JÖH) birlikleri­nin de yeniden sınır ötesine geçmesi ve harekât için takviye güç olarak gönderileb­ilmesi gündemde. Kandil operasyonu için İran ile koordinasy­onun da sürdüğü öğrenildi. Hem Bağdat yönetimi hem de Erbil’deki Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimi, PKK terör örgütünden rahatsız.

■ Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı ile Fırat’ın batısı kontrol altına alındı. Kandil’e yönelik operasyon ise kıskacın doğu ucunu oluşturuyo­r.

 ??  ?? 1 ’DE
1 ’DE
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye