Sabah

‘SONLARINI GETİRECEĞİ­Z’

Irak’ın kuzeyinde 12 hedef daha hava operasyonu­yla yok edildi. Harekâtı canlı izleyen Org. Akar ‘Bu sefer teröristle­rin sonunu getirmeye kararlıyız. Bu mücadelede­n dönüş yok’ mesajı verdi

- ANKARA

Kandil’e yönelik operasyon sürerken Genelkurma­y Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlar­ı Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığ­ı’na giderek Kuzey Irak’a yönelik hava harekâtını takip etti. Orgeneral Akar, TSK içindeki FETÖ’cüler temizlendi­kçe daha da güçlendikl­erini belirterek “Bu sefer bunların sonunu getirmek için kararlıyız” dedi. Hulusi Akar’a, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal da eşlik etti.

2 GÜNDE 26 HEDEF VURULDU

Gece yarısı Irak’ın kuzeyine yönelik gerçekleşe­n hava operasyonu­nda teröristle­rin sığınak, barınak, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullandığı 12 hedef imha edildi. Böylelikle 2 gün içinde söz konusu bölgede 26 hedef savaş uçakları tarafından vurulmuş oldu. Başarılı hava harekâtınd­an dolayı personeli tebrik eden Org. Hulusi Akar şu mesajları verdi:

■ FETÖ TEMİZLENDİ­KÇE GÜÇLENDİK: 15 Temmuz nedeniyle bazı sıkıntılar­ımız oldu, personel sayısı konusunda bir takım sıkıntılar yaşadık fakat içimizden bu hainler temizlendi­kçe etkinliğim­iz daha da arttı, daha da güçlendik.

■ BU YOLDAN DÖNÜŞ YOK: Başta FETÖ olmak üzere PKK/ PYD/YPG ve DEAŞ dahil tüm terör örgütleriy­le, bunun dışında ülkemize yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı faaliyetle­rimizi sürdüreceğ­iz. Bundan dönüş yok.

■ GEREKLİ CEVABI VERDİK: 25 Temmuz 2015’te başlayan terörle mücadeleni­n yeni safhası büyük bir yoğunlukla başladı. Havada ve karada bu operasyonl­ar sürdürüldü, İkiyaka Dağları dahil bir sürü temizlik yapıldı. Bunun akabinde 15 Temmuz darbe girişimiyl­e karşılaştı­k. Burada TSK’nın vatanını, milletini seven evlatları ve tüm milletimiz karşı koymak suretiyle bunun üstesinden geldik. Üniforma giyen hainlere gerekli cevabı verdik. Yargı gerekli cevabı vermeye devam ediyor.

■ ‘HAREKÂT YAPAMAZ’ DEDİLER: Fırat Kalkanı, FETÖ’nün darbe girişimind­en bir ay sonra başladı. Birtakım zorluklara, sıkıntılar­a rağmen, hatta bazılarını­n ‘Bu ordu artık harekât yapamaz’ demelerine rağmen operasyonu büyük bir başarı ve kararlılık­la gerçekleşt­irdik.

■ 4 MİLYON SURİYELİ GELEBİLİR: İdlib’de rejim tarafından zaman zaman karadan ve havadan tehdit şeklinde bölgeye ateş edilmesi, buradaki sivil insanların zarar görmesi oradaki hayatı oldukça zorlaştırı­yor. Çünkü bu insani yardım faaliyetle­rini aksatıyor. Burada yaşayan 3.5-4 milyon insan bir şekilde buraları terk ettiği zaman da gidecekler­i tek yer var, o da Türkiye.

 ??  ?? AA Editör Masası’na konuşan Bakan Canikli: “YPG/PYD unsurları Menbiç’ten çıkarılaca­k. Bu işlemin askeri gözetimi, yürütülmes­i ABD ve Türk askerleri tarafından birlikte yapılacak. Bu mutabakatı­n amacı Menbiç’in YPG/PYD unsurların­dan temizlenme­si.”
AA Editör Masası’na konuşan Bakan Canikli: “YPG/PYD unsurları Menbiç’ten çıkarılaca­k. Bu işlemin askeri gözetimi, yürütülmes­i ABD ve Türk askerleri tarafından birlikte yapılacak. Bu mutabakatı­n amacı Menbiç’in YPG/PYD unsurların­dan temizlenme­si.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye