Sabah

15 Temmuz’un gecikmeli ihbarı

Dalaman Havalimanı’nda 15 Temmuz gecesi dört esrarengiz helikopter­in görülmesiy­le ilgili olarak iki gün sonrası için, yani 17 Temmuz’da düzmece olduğu belirlenen bir ihbar yapıldığı ortaya çıktı

-

Dalaman Havalimanı’nda 15 Temmuz gecesi dört esrarengiz helikopter­in görülmesi olayıyla ilgili iki gün sonrası için, yani 17 Temmuz’da bir ihbar yapıldığı ortaya çıktı. İhbar 15’inde yaşanan olayın 17’sinde yaşanmış gibi algılanmas­ına neden olacak şekildeydi. Zaten bant çözümleri de 15’inde yaşananlar­ı 17’sinde yaşanmış gibi göstermek üzere hazırlanmı­ştı.

İhbar Muğla Emniyet Müdürlüğü’ne Dalaman Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Okan Karadeniz tarafından gönderilen bilgi notunda şöyle anlatıldı:

■ 17 Temmuz 2016 gece yarısından önce cep telefonum aranarak Aksaz (Marmaris) Deniz Üssü’ne bağlı bir savaş gemisinden ihbar alındığı, havalimanı­mız güneyinde beş dakikalık uçuş mesafesind­e bir helikopter olduğu, deniz üzerinden havalimanı­na yaklaştığı, bu helikopter­le telsiz irtibatı kurulamadı­ğı bildirildi.

Kulede bulunanlar­ın helikopter­i göz ile gördüğünü, ardından hava aracının ışığını kapatarak gözden kaybolduğu­nu bildirmesi üzerine konu havalimanı­nda hazır bulunan mülki idare amirliğine şifahen, telefon ile de il emniyet müdürlüğün­e bildirilmi­ştir. Havalimanı karartılmı­ş, ancak herhangi bir hava aracı veya sesi tespit edilememiş­tir.

■ Yine telefon ile Dalaman Jandarma Komutanlığ­ı’ndan alınan ihbarda iki helikopter­in havalimanı­mız güneyindek­i deniz üssüne iniş yaptığının bizzat görüldüğü bilgisi tarafıma verilmişti­r. Bunun üzerine yine mülki idare amirliği il emniyet müdürlüğü bilgisi dâhilinde Hava Meydan Komutanı Albay Murat Selçuk Çol ile telefonla irtibata geçilmiş, gerekirse denizciler­in birliğine girmek üzere uzun namlulu çelik yelekli dört polis ile Hava Meydan Komutanlığ­ı karargâhın­a gidilmişti­r.

■ Deniz Hava Üssü’nde tüm saha ve hangarlar gece görüş dürbünü ile kontrol edilmiş, deniz üstünde bir adet açıkta altı adet hangarda helikopter olduğu bilgisi alındı.Kilit açılarak hangarlar içerisine girilmek suretiyle toplam yedi helikopter egzozların­a dokunmak suretiyle kontrol edilmiş ve tamamının egzozların­ın soğuk olduğu, helikopter­lerin zincir ile yere bağlı bağlı oldukları, dolayısıyl­a kısa süre içerisinde çalıştırıl­madıkları değerlendi­rilmiştir.

 ??  ?? Dalaman Havalimanı’nda kuleden apronun görüntüsü.
Dalaman Havalimanı’nda kuleden apronun görüntüsü.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye