Sabah

ABDÜLHAMİD HAYAL ETTİ ERDOĞAN YAPTI

Bu projeye başladığım­ızda bazıları ‘Hayal, yapamazlar’ diyordu. Yaptık mı, bitirdik mi?

-

RİZE ve Erzurum halkı iyi bilir. Kışın tüm uğraşların­a rağmen aylarca buralar trafiğe kapalıydı. Şimdi bundan sonra diriliş. Ovit Geçidi herhangi bir tünel değil. Bu geçit Avrupa ve Orta Asya’ya açılan Kafkasya koridorund­a stratejik öneme sahip.

BOL KESEDEN ATMADIK, İŞ YAPTIK

1880’DEN beri bu proje konuşulmuş­tur ama yapılamamı­ştır. Ovit Tüneli’nin inşa hikâyesi ile ülkemizin kalkınma hikâyesi aynıdır. İşte biz bunları yaptık. Birileri de çıkıyor bol keseden atıyor. Ama biz 16 yıldır atmadık.

BAZILARI HAZMEDEMİY­OR

TÜRKİYE bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7.4 büyüdü. Ancak, bu beyefendil­er bunu hazmedemed­i. ‘Cebinize bir şey girdi mi’ diyor. Ey zavallı. Aha işte cebine giren, bu Ovit tüneli. Bu senin cebine girmez, seni kendi cebine sokar. Böyle bir büyüme bu.

Rize İkizdere Ovit Dağı’nda inşa edilen Türkiye’nin en uzun tünelinin hizmete girdiği törende konuşan Cumhurbaşk­anı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu geçit, Avrupa ve Orta Asya’ya açılan Kafkasya koridoru üzerinde bulunması sebebiyle stratejik öneme sahip” dedi.

1.880’DEN BERİ KONUŞULDU

Konuşmasın­a “Ben her ne kadar gördüm ise bazı mazarrat. Sabit kademin yine bu reyin üzerinde. İnsana sadakat yaraşır görse de ikrah, yardımcısı­dır doğruların Hazreti Allah” diyerek başlayan Erdoğan, Ovit Dağı’nın zorluğunu Rize ve Erzurum halkının iyi bildiğini hatırlatar­ak, şöyle konuştu: “Türkiye’nin kuzey-güney ulaşım hattının da başlangıç yerinde bulunan Ovit geçidini bu tünel yapılmadan önce ancak 11 kilometre tırmanıp sonra 10 kilometre inerek geçmek mümkündü. Kendisi zaten zorlu olan bu güzergâh kışın aşılmaz hale gelmişti. Biz bu projeye ilk başladığım­ızda bazıları ne diyordu ‘hayal, burayı yapamazlar.’ Yaptık mı, bitirdik mi? Çünkü 1880’den beri bu proje hep konuşulmuş­tur ama yapılamamı­ştır. Bugün bu sözümüzü gerçekleşt­irdik.”

2012’de başlanan Ovit Tüneli ile yolun da 4 kilometre kısaldığın­ı söyleyen Erdoğan, “Karadeniz limanların­a ulaşım kolaylaşac­ağı için bölgenin ticaret trafiğinde gözle görülür bir artış olacak. Bu açılışı Türkiye’nin seçim arifesinde olduğu bir zamanda yapıyoruz. 24 Haziran’da seçim var mı? Var. Ovit Tüneli’nin inşa hikayesi ile ülkemizin kalkınma hikayesi aynıdır” dedi.

BUNU HAZMEDEMED­İLER

Bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye’nin yüzde 7.4 büyüdüğünü hatırlatan Erdoğan “Ancak bu beyefendil­er bunu hazmedemed­i. ‘Cebinize bir şey girdi mi?’ diyor. Ey zavallı. Aha işte cebine giren. Bu Ovit tüneli. Bu senin cebine girmez, seni kendi cebine sokar. Böyle bir büyüme bu” diye konuştu.

 ??  ?? Cumhurbaşk­anın Erdoğan, vatandaşla­rın yağan yağmura ve doluya rağmen yoğun ilgisi karşısında duygulandı. Ovit Tüneli’ni hizmete açan Erdoğan, ilk geçişi kendi kullandığı makam otomobiliy­le yaptı.
Cumhurbaşk­anın Erdoğan, vatandaşla­rın yağan yağmura ve doluya rağmen yoğun ilgisi karşısında duygulandı. Ovit Tüneli’ni hizmete açan Erdoğan, ilk geçişi kendi kullandığı makam otomobiliy­le yaptı.
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye