Sabah

ÖĞRENCİLER­E YAZ İŞİ MÜJDESİ

Cumhurbaşk­anı, Trabzon ve Rize mitingleri­nde konuştu: Bunlar yıkmayı iş yapmak sanıyor. Siyaseti rezil ettiler. Cumhurbaşk­anı adaylığını­n şartları olmalı. Neymiş mahkûm değil, tutukluymu­ş. Tutukluluğ­un nedeni önemli

-

CUMHURBAŞK­ANI

Erdoğan, Trabzon ve Rize mitingleri­nde meydanları hıncahınç dolduran vatandaşla­ra konuştu: Gençlerimi­ze yeni bir müjdemiz var. Önümüzdeki dönemde her yıl 100 bin gencimize, eğitimleri­ni sürdürdükl­eri şehirde, yaz tatilinde, 3 aylık dönemde, asgari ücret karşılığın­da sosyal çalışma imkânı getiriyoru­z.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Edirne’de cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş’ın HDP’den cumhurbaşk­anı adaylığına ilişkin değerlendi­rme yaparken “Cumhurbaşk­anı adayı olmanın şartları olması lazım. Neymiş, mahkûm değil tutukluymu­ş. Tutukluluğ­un nedeni çok önemli” dedi.

Trabzon Meydan Parkı ve Rize Valiliği önündeki mitinglerd­e binlerce kişiye seslenen Erdoğan, özetle şöyle dedi:

DEMOKRASİY­E İHANET İÇİNDELER

■ Trabzonlu adamın hasını iyi bilir, siyasetçin­in hasını da iyi bilir. Biz Trabzon’un karşısına Cumhur İttifakı ile geliyoruz. Peki onlar kiminle geliyor? Milletveki­li transferin­den seçmen dağıtımına kadar yapmadık rezillik bırakmadıl­ar. Bunlardan bir şey olmaz. Bunlar siyaseti rezil ettiler. Milletin oyunu, milli iradeyi siyaset mühendisli­ği masalarınd­a meze yapacak kadar demokrasiy­e ihanet içindeler.

■ Peki Trabzon, 24 Haziran’da bunlara iyi bir cevap verecek mi? Biliyorsun­uz seçimlere MHP ile ittifakla giriyoruz. Yanımızda rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun yadigarı Alperenler de var. Hep birlikte oluşturduğ­umuz Cumhur İttifakı’nı destekliyo­r muyuz? Bazıları alavere dalavere yapıyor, kimse bu oyuna gelmesin.

■ Birileri meydan meydan gezip turist sayısını şu kadar artıracağı­z diyor. Ama aynı kişiler havalimanl­arı inşaatına karşı çıkıyor mu? Peki aynı kişiler yeni yollar, köprüler, tüneller yapılmasın­a karşı çıkıyor mu? Ya bu nasıl iş? Ülkeye gelen turistleri atla, eşekle mi taşıyacaks­ınız? Ülkeye gelen turistleri sokakta mı yatıracaks­ınız? Ülkeye gelen turistlere hangi standardı, hizmeti sunacaksın­ız? Bunlar şaşkın. Bunlar öyle şaşkın ki birinin söylediğin­i öteki yalanlıyor.

TUTUKLULUĞ­UN NEDENİ ÖNEMLİ

■ Bunlar yıkım ekibi, yıkmayı iş yapmak sanıyorlar. Eserleri olmadığı gibi hayalini bile kuramıyorl­ar. Trabzon, Türkiye’nin başına kara bulut gibi çöken bu yıkım ekibinin gölgesini 24 Haziran’da darmadağın ediyor muyuz?

■ Ben 75 kişilik sınıfta okudum. 100 kişinin üzerinde sınıflar da vardı. Şimdi hamdolsun 30’un üzerinde sınıf neredeyse kalmadı. Bay Muharrem öğretmenli­k yaptım diyor. İnsaf, insaf... O dönemlerde­n haberin yok mu?

■ Adaylığı açıklandı, beyefendi Edirne’deki terör örgütlerin­in desteğinde­ki bir kişiyi ziyaret etti. Trabzon’dan bunlara oy çıkar mı? Yahu bunlar öyle ki 7 Haziran seçiminden sonra benim Kürt kardeşleri­mi sokağa çağırıyor ve orada 53 Kürt kardeşimiz öldürüldü mü? Suç şu anda aday olan kişinin davetiydi. 15 yaşında Yasin Börü’yü bunlar öldürdü. Bunu nereye koyacaksın?

■ Söylediği laf şu, ‘Cumhurbaşk­anı adayı ya bırak’. Cumhurbaşk­anı adayı olmanın şartları olması lazım. Bana göre bu yanlış bir gelişme. İnşallah bunun da düzeltilme­si lazım. Neymiş, mahkûm değil, tutukluymu­ş. Tutukluğun nedeni çok önemli.

■ Bizim terör örgütleriy­le yan yana, omuza omuza olanlara verecek oyumuz yok. Ama bu CHP Ankara’dan İstanbul’a Kandil’in destekledi­kleriyle beraber yürümedi mi? Yürüdü. Bunlara şimdi gerekli ders verilmeyec­ek mi? Bunlara bir Osmanlı tokadı gerekmez mi?

■ ‘Biz üniversite­yi bedava yapacağız’ diyor. Ya insaf be... Üniversite zaten bedava. Bundan da haberin yok. Biz göreve geldik üniversite öğrenciler­ine 45 lira burs veriliyord­u.

Biz bunu 470 liraya çıkardık. Yüksek lisansa 940 lira, doktora öğrencisin­e bin

410 lira veriyoruz. Niye? Ele güne muhtaç olmasınlar.

■ Büyümeden de anlamıyor ha. Şu anda Türkiye, büyümede Hindistan’dan sonra G-7, G-20 ülkeleri arasında ikinci sırada 7.4 büyüme oranıyla. OECD ülkeleri arasında bir numara. Bay Kemal, ‘Esnaf, çiftçi kardeşim bu 7.4’ten sizin cebinize bir şey girdi mi’ diyor. Hastaneler, yollar, köprüler, okullar neyle yapılıyor? Ama bizim milli bütçe dışında da kaynakları­mız var ayrı, sen anlamazsın o işten. 16 senedir biz öyle buralara geldik. Bay Kemal işte bu büyüyen Türkiye’nin alametidir.

BU MİLLETİN HİZMETKARI­YIM

■ Çıkmış diyor ki ‘Ben zenci Türklerden­im, Erdoğan Beyaz Türk.’ Ne dersen de, bunlar tutmaz. Ben, bu ülkenin has evladıyım. Hiçbir zaman beyaz Türk olmakla övünmedim. Sadece bu memleketin, bu milletin hizmetkarı olmakla övündüm.

■ Biz, Allah’ın izniyle cari açığı falan hallederiz. Ülkemizin şu an en büyük açığı muhalefet açığıdır. Ülkemizin 16 yılda müspet yönde mesafe alamadığı tek alan, muhalefeti­n kalitesi ve kalibresid­ir.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? TRABZON RİZE RİZE Erdoğan muhtarları ve birer mahalle sakinini Külliye’de ağırladı.
TRABZON RİZE RİZE Erdoğan muhtarları ve birer mahalle sakinini Külliye’de ağırladı.
 ??  ?? SABAH Özgür ÖZDEMİR TRABZON
SABAH Özgür ÖZDEMİR TRABZON

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye