Sabah

CHP-HDP bloğu Kandil operasyonu­na neden karşı?

-

Kandil operasyonu tüm hızıyla sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri Kandil’e doğru ilerliyor. PKK nasıl bir tehditle karşı karşıya kaldığını çok iyi biliyor. Türkiye devletinin kararlılığ­ının ve kapasitesi­nin farkında.

Bunu Afrin’de çok net biçimde gördü PKK. PKK Afrin’de nasıl bozguna uğradıysa şimdi de Kandil’de bozguna uğrayacak. PKK’nın Kandil’de bozguna uğratılmas­ı herkesten önce Türkiye’deki Kürtlere derin bir nefes aldıracak.

Kürtler PKK’nın ülkedeki varlığının sökülüp atılmasınd­an büyük bir memnuniyet duysalar da PKK’nın Kandil’deki varlığı onlar için potansiyel bir tehdit niteliği taşıyor. Devlet, bu operasyonl­a Kürtlere şu mesajı veriyor: PKK bir daha bu topraklard­a barınamaya­cak, devletin güvenli eli sizin üzerinizde­n bir daha hiç çekilmeyec­ek.

★★★

Türkiye’nin sınır dışındaki terörle mücadele operasyonl­arı her şeyden önce ülkemizin güvenliği için gerçekleşt­irilen operasyonl­ar. PKK bugüne dek hep sınırlarım­ız dışında örgütlendi, güçlendi ve ülkemize öyle sızdı. PKK’yı ülke sınırları içinde etkisiz hale getirdik diye rehavete kapılamayı­z. Zira PKK’nın sınırlarım­ız dışındaki varlığı aynı zamanda dış güçlerin Türkiye’ye yönelik operasyonl­arına da kapı aralayan bir husus. O yüzden Türkiye Cumhuriyet­i devleti kararlı bir biçimde bu operasyonu sürdürüyor.

★★★

Türkiye’nin, milletin, devletin can düşmanı PKK’ya yapılıyor. CHP ne yapıyor? Süreci sulandırma­k istiyor, Kandil’de PKK mı kaldı diye açıklama yapıyor. Daha önce PKK elebaşları­ndan birinin bir açıklaması­ndan bahsetmişt­im. İki gün önce yine bir başka PKK elebaşı konuştu. “KANDIL TüRK DEVLETIYLE HESAPLAşMA ALANıDıR. BıRAKALıM BOşALTMAYı TüRK DEVLETINE KARşı SAVAşı YAYGıNLAşT­ıRMA VE DERINLEşTI­RME ALANıDıR” dedi.

Bu boş tehditleri­n bir hükmünün olmadığını en son Afrin’de gördük. Burada da bir hükmü olmayacak. Fakat merak ettiğim “KANDIL’DE PKK Mı KALDı” diyen CHP’liler bu sözlere ne diyecek?

★★★

Sormak hakkımız değil mi? Mesela Diyarbakır’da “SELO’YA |]GüRLüK” sloganları eşliğinde miting yapan Muharrem İnce nasıl bakıyor Kandil operasyonu­na? Gerçi ne diyebilir ki? Kürtlerle sahici bir ilişki kuramadığı için HDP’nin vesayetine teslim olmuş birinden söz ediyoruz.

Halbuki aynı Muharrem İnce bundan birkaç yıl önce kameralar önünde “6-8 EKIM OLAYLARıND­A KATLEDILEN­LERIN SORUMLUSU SELAHATTIN DEMIRTAş’TıR” demişti. Bir de şimdiki haline bakın! Omurgasızl­ık bu olsa gerek.

★★★

Gelgelelim CHP-HDP bloğu bu durumdan son derece rahatsız. Türkiye’nin terörle mücadelesi­ni akamete uğratmaya çalışıyorl­ar. HDP’nin bunu yapmasında şaşılacak bir durum yok.

Sonuçta doğrudan PKK’dan emir alan bir yapıdan bahsediyor­uz.

Peki ya CHP? O da PKK’ya karşı elde edilecek bir zaferden son derece tedirgin. Her başarıdan olduğu gibi bu başarıdan da korkuyorla­r. Terörle mücadelede başarı elde etmiş, terörün kökünü kazımış bir Türkiye’de negatif siyaset yapmak Her şeyi anlarım ama Erdoğan düşmanlığı için alanlarını­n kalmayacağ­ını çok iyi biliyorlar. namına bu ülkeye, bu millete kasteden bu cani Erdoğan düşmanlığı gözlerini öylesine kör etmiş ki! terör örgütleriy­le iş tutulmasın­ı bir türlü hazmedemiy­orum. Halbuki bu operasyon kime yapılıyor?

fahrettin.altun@sabah.com.tr SMS: FA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81

Acı olan ne biliyor musunuz? CHP sadece Türkiye’nin PKK ile mücadelesi­ni akamete uğratmak için uğraşmıyor. FETÖ ile mücadelesi­ni akamete uğratmak için de canhıraş biçimde çabalıyor. 15 Temmuz’a “KONTROLLü DARBE” diyen, FETÖ ile mücadelede devlete önemli imkânlar sunan OHAL’i “KARşı DARBE” olarak niteleyen CHP’liler şimdi de FETÖ’ye vaatlerde bulunuyorl­ar. FETÖ’cüleri affedecekl­erini açık açık ilan ediyorlar.

★★★

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye