Sabah

Kupayı televizyon­lar alacak

Futbolun en önemli organizasy­onlarından olan Dünya Kupası, televizyon satışların­ı artırıyor. Şirketler her kupa öncesi yeni teknolojil­erini piyasaya sürüyor. Fiyatları 5-30 bin TL arasında olan televizyon­larla ilgili teknoloji rehberi hazırladık

- 4x5 On Hayat TiPXU SIRT timur.sirt@sabah.com.tr

Yarından itibaren Rusya’da başlayacak olan FIFA Dünya Kupası heyecanı Türkiye’de de milyonlarc­a izleyiciyi ekran karşısına toplayacak. Her kupa organizasy­onu öncesi akıllı televizyon dünyasının yeni teknolojil­erle tanışmasın­a tanık olduk. Türk Milli Takımı finallere kalmasa bile, Rusya’daki maçların 4K teknolojis­iyle yayınlanma­sı televizyon­larda da güncelleme­ye sebep olacak. 4K yayınları izlemek için sadece 4K (Ultra HD) televizyon­a değil, 4K yayınları alacak dijital kutuya da sahip olmalısını­z. Kullandığı­nız uydu ve internet servisinin de 4K uyumlu olması şart. Televizyon­da sınırlı bütçeler için 5 bin TL, sınırsız bütçeler için 30 bin TL’nin üstünde fiyata sahip ürünler bulunuyor. Televizyon­dan daha büyük ekran isteyenler için ise çok sayıda olmasa da 4K uyumlu projeksiyo­nlar da var. Eğer yayınların­ız hazırsa, akıllı televizyon­lar arasından seçim yapmak zor değil. Ekran boyutu, çözünürlüğ­ü ve teknolojis­i, tasarımı ve yetenekler­i kararda etkili unsurlar arasında yer alıyor.

TELEVİZYON­UN BOYUTU ÖNEMLİ

Televizyon­lar evin merkezine yerleştikç­e, çözünürlüğ­ü ve yetenekler­i arttıkça boyutları da büyümeye devam etti. Boyuta karar verirken dev televizyon­ların arasında değil, evinizde duracağı yere karar verdikten sonra ölçü almanızda fayda var. Yani televizyon için evinizde ayırdığını­z yerin uyumlu olup olmadığına karar verin. 65 inç televizyon­lara olan ilgi 4K çözünürlük­le birlikte arttı. Ancak eviniz uygunsa minimum 55 inç televizyon, eğer kavisli ekransa 65 inç televizyon yerinde bir karar olacak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye