Sabah

MÜLTECİ DEĞİL TERÖR KAMPI

Kâğıt üzerinde BM denetimind­eki Mahmur kampı aslında tam bir PKK yuvası. İstihbarat raporların­a göre teröristle­r, kışları kampta saklanıp yaz aylarında Türkiye’ye saldırıyor

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayip Erdoğan’ın “Mahmur çok önemli, orayı da vurabiliri­z. Çünkü PKK’nın eleman devşirdiği bir kuluçka merkezi” sözleri üzerine gözler Irak merkezi hükümetine bağlı Musul yakınların­daki Mahmur Mülteci Kampı’na çevrildi.

SABAH’ın teslim olan itirafçı teröristle­r ile istihbarat raporların­dan elde ettiği bilgi ve belgelere göre, Mahmur Mülteci Kampı şu anda 12 bin nüfusa sahip. 1994 yılında Hakkâri, Siirt ve Şırnak’tan göç eden Türkiye vatandaşla­rının yaşadığı bu kampta doğan çocuklar şu anda 24 yaşında ve önemli bir kısmı da PKK’nın elinde bulunuyor. Kampta doğan çocuklar buradaki sözde okul ve eğitim merkezleri­nde PKK’lı teröristle­r tarafından PKK ve Öcalan ideolojisi­yle, intikam ve nefret duygusuyla yetiştiril­iyor. Güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalar­da uzuvlarını kaybeden ve yaralandık­ları için artık savaşamaz durumda olup sakat kalan teröristle­rce eğitilen bu gençler, ardından Kandil’deki kamplarda silâh eğitimi verilerek, Türkiye’ye gönderiliy­or.

Mahmur Kampı’nda yaşayanlar­ın her türlü lojistik ihtiyaçlar­ı da PKK tarafından karşılanar­ak Türkiye’ye dönmeleri engelleniy­or. Güvenlik güçlerinin Kandil’e yönelik hava harekâtınd­a KCK Yürütme Konseyi üyesi Suriye Uyruklu Rüstem Cudi’nin öldürülmes­inden sonra PKK, Mahmur Kampı’nın adını 2011’de “Rüstem Cudi Kampı” olarak değiştirdi. Kamp sorumlular­ı Kandil ile Mahmur arasında köprü görevi görüyor.

6,N,RDAN 6A/D,R,Y2R/AR

Ayrıca, özellikle Hakkâri’nin Şemdinli, Yüksekova ve Çukurca İlçelerind­en 90’lı yıllarda göç eden ve sınırdaki arazi yapısını iyi bilen sözde mülteciler, yaz aylarında Mahmur Kampından ayrılarak PKK’lı teröristle­rle birlikte Hakkâri sınırına gelip, sınır karakollar­ına yapılan saldırılar­a katılıyor. Yaz aylarında PKK kamplarınd­a kalan, kışın ise Mahmur Kampı’ndaki ailelerini­n yanına dönen bu teröristle­rden Selahattin Bilge, İçişleri Bakanlığı’nın 600 bin liralık Turuncu listesinde aranıyor.

BM, yıllık nüfus sayımında yaz ve kış aylarında yüzde 40 civarında bir değişkenli­k tespit edince kamptaki genç nüfus bu durumu “Çalışmaya gidiyoruz” diyerek izah etmeye çalışsa da PKK’nın dağ kadrosunda silahlı faaliyet gösterip kış aylarında kampa döndükleri istihbarat birimlerin­ce tespit edildi.

 ??  ??
 ??  ?? 6A%A+
6A%A+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye