Sabah

FETÖ’nün altın çocuğu tutuklandı

-

FETÖ’NÜN üst düzey yapılanmas­ı için yetiştirdi­ği “Altın çocuklar” arasında yer alan ve Ankara’da yakalanan, Eskişehir eski İstihbarat­tan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün tutuklandı. ByLock kullanıcıs­ı da olan Aygün, Eskişehir’de görev yaptığı 2014’te aralarında gazetecile­r, avukatlar, işadamları, politikacı­lar ve kamu görevliler­inin de bulunduğu yaklaşık 100 kişiyi dinletmişt­i.

YUNANİSTAN’A KAÇAMADI

Edirne’de Hudut Birliği, Yunanistan sınırında yasa dışı geçiş hazırlığın­da olan 4 kişiyi yakaladı. Bu kişilerinF­ETÖ’nün sözde Bilecik “il imamı” Turgut S. ile Ahmet Yasir K., hemşirelik­ten atılan Öznur S. ve terhisine bir gün kaldığı öğrenilen ve Kırklareli’de askerlik yaptığı belirtilen Onur B. olduğu tespit edildi. Haklarında arama kararı bulunan ve ByLock kullanıcıs­ı olduğu tespit edilen zanlılar gözaltına alındı.

İzmir’de etkin pişmanlıkt­an yararlanan örgüt üyelerinin verdiği bilgilerle, FETÖ’nün mahrem yapılanmas­ında yer aldıkları belirlenen 31 kişi gözaltına alındı. Antalya’da 6 gaybubet evine düzenlenen operasyond­a aralarında örgütün Kütahya bölge sorumlusu N.Y., Kütahya il abla yardımcısı R.Y, Denizli il ablası F.N.’nin de bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı. Evlerdeki aramalarda da 5 sahte kimlik, 6 bin 805 dolar, 2 bin 715 avro ve 27 bin 300 lira para ele geçirildi. Zonguldak’ta iki muvazzaf asker, Bursa’da bir öğretmen yakalanırk­en, Çanakkale’De 8 muvazzaf asker, Uşak’ta 10 kişi, Gaziantep’te Nizip ilçe sorumlusu A.E. ile bir kişi tutuklandı. Rıdvan UYSAL-Erdoğan ÖZTÜRKMura­t SAVAŞ/SABAH

 ??  ?? Mustafa Aygün
Mustafa Aygün

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye