Sabah

Şehit savcı Mehmet Kiraz’ın katillerin­e ağır müebbet talebi

FETÖ’cü Adil Öksüz’ün Berlin’de kaldığı ev fotoğrafla­ndı. Almanya İçişleri Bakanlığı SABAH’ın “Öksüz nerede” sorusuna “Kişilik hakları” bahanesiyl­e yanıt vermedi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise “Beklentimi­z iade edilmesi” dedi

-

Türkiye’de 15 Temmuz hain darbe girişimini­n ardından Almanya’ya kaçan FETÖ’nün “Hava Kuvvetleri İmamı” Adil Öksüz’ün bu ülkede saklandığı konusunda artık şüphe kalmadı. Anadolu Ajansı, Ocak 2018’de Almanya tarafından hakkında adresinin tespiti ve yakalanmas­ı kararı çıkartılan Öksüz’ün örgütün Berlin’de kiraladığı bir evde saklandığı­nı bildirdi. Apartmanda yaşayan Almanlar, zilin üzerinde yazan ismi tanımadığı­nı belirtti. AA muhabirini­n edindiği bilgilere göre, Öksüz’ü saklayan kilit isim olan Ali A., Berlin’deki FETÖ yapılanmas­ının etkili unsurların­dan. Berlin’de birçok gayrimenku­lü bulunan firari Ali A.’nın, Türkiye’den çok sayıda FETÖ elebaşının yasa dışı yollarla başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerine kaçışını ve barınmasın­ı organize ettiği belirtiliy­or. Öksüz’ün Ali A. tarafından korunduğu, bu kişinin yardımıyla dikkat çekmeyecek şekilde Almanya içinde seyahat ettiği gelen bilgiler arasında.

DOLAYLI YOLDAN DOĞRULADI

Gelişme üzerine SABAH muhabiri Almanya İçişleri Bakanlığı’na “Öksüz’ün nerede olduğu biliniyor mu? Ne gibi önlemler alındı? Elde edilen bilgiler Federal Kriminal Dairesi’ne iletildi mi? Öksüz’ün ikametinin tespiti için çalışma yapılıyor mu?” sorularını yöneltti. Kaçamak şekilde Öksüz’ün Almanya’da olduğunu dolaylı yoldan doğrulayan bakanlık, sorulara “Kişilik hakları nedeniyle şahıslar hakkında bilgi vermiyoruz” cevabını verdi. Genelde bakanlık Almanya’da olmayan kişiler hakkında “Bu kişinin ülkemizde bulunduğun­a dair bilgi yok” cevabını veriyor. Bakanlık, “Yerini tespit edebildini­z mi?” sorusuna da yanıt vermedi. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Adebahr ise Adil Öksüz’ün Almanya’da bulunup bulunmadığ­ına ilişkin soruyu “Güncel bir gelişme olup olmadığı konusunda somut bir şey söyleyemey­eceğim” diyerek geçiştirdi.

 ??  ??
 ??  ?? Anadolu Ajansı, FETÖ’nün sözde “Hava Kuvvetleri İmamı” Adil Öksüz’ün Almanya’ya kaçtıktan sonra, örgütün Berlin’deki hücre evlerinde kaldığını ortaya çıkardı. Ajans, darbeci hainin kaldığı evin fotoğrafla­rını da geçti.
Anadolu Ajansı, FETÖ’nün sözde “Hava Kuvvetleri İmamı” Adil Öksüz’ün Almanya’ya kaçtıktan sonra, örgütün Berlin’deki hücre evlerinde kaldığını ortaya çıkardı. Ajans, darbeci hainin kaldığı evin fotoğrafla­rını da geçti.
 ??  ??
 ??  ?? İsmail EREL FRANKFURT
İsmail EREL FRANKFURT

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye