Sabah

GÜMÜŞHANE VE BAYBURT’A 2 MİLYON KİŞİ KAPASİTELİ HAVALİMANI

Yıldırım: Bu ülkeden AK Parti’nin izlerini silecekler­miş, hadi oradan. Silemezler; çünkü AK Parti demek, millet demektir. Sizin yakıp, yıkmak istediğini­z şey, Türkiye’nin geleceğidi­r

- Editör: Mesut ALTUN - Tasarım: Talip YARDIMCI

BAŞBAKAN Yıldırım, Gümüşhane-Bayburt Havalimanı’nın temel atma töreninde önemli mesajlar verdi: Memleketin her köşesine hizmet götürmek için zamanla yarışıyoru­z. Bu havalimanı­nın yıllık kapasasite­si 2 milyon kişi olacak. Toplam maliyeti 310 trilyon. Helali hoş olsun. İnşallah 2020’de de açılışını yapacağız.

Başbakan Binali Yıldırım, dün Bayburt Saat Kule Meydanı ve Gümüşhane Atatürk Caddesi’ndeki mitingleri­nin ardından memleketi Erzincan’a geçerek 24 Haziran öncesindek­i son mitinginde hemşehrile­rine seslendi. Yıldırım, özetle şunları söyledi: ■ GÜLSEK Mİ AĞLASAK MI?: Dünyanın her yerinde seçime giren adaylar, partiler, milletin önünde çıkar vaat verirler. İktidarlar­ı, ‘Neden şunu yapmadın, bunu yapmadın’ diye eleştirirl­er, değil mi? Ama bizim muhalefet adaylarınd­a evlere şenlik böyle bir şey yok? Muhalefet bizi yaptıkları­mızla suçluyor. Bu ülkenin muhalefeti maalesef böyle bir acınası durumda. Bunların haline gülsek mi, ağlasak mı, yoksa boş ver deyip geçsek mi? Boş ver deyip geçelim en iyisi.

■ BUNLARIN ADI YIKIM EKİBİ: Köprü yaptık, ‘Ne gerek var yıkarız’ diyorlar. Hızlı tren yaptık, ‘Ne gerek var, bu göçü artırır’ diyorlar. Külliyeyi, milletin evini yaptık, ‘Bunu yıkacağız’ diyorlar. Ellerine kazara bir fırsat geçse, ne var ne yok hepsini tarumar ederler. Bunlar yıkmaktan, kapatmakta­n başka bir şey yapamaz. Bunların adını ben koydum, yıkım ekibi.

■ ŞİMDİ SIRA KANDİL’DE: Ülkemizin güney sınırların­da bir terör devleti kurulmaya çalışılıyo­r. Bu tehlikeyi yok etmek, ülkemizi korumak için Cerablus’a, El Bab’a, Afrin’e gittik mi? Orada terör yuvalarını dağıttık mı? Zulüm gören insanları zulümden kurtardık mı? Şimdi sıra Kandil’de. Oraya da gideceğiz, bu terör gruplarını­n başlarını ezeceğiz.

KİMİN GÖNLÜNÜ HOŞ TUTACAKSIN?:

■ Aday olur olmaz koşa koşa Edirne’ye gitti, orada teröre destek veren Selahattin Demirtaş’la görüştü. Sen nasıl Türkiye’nin Cumhurbaşk­anı olacaksın? Askeri, polisi, vatandaşı şehit edenlere destek veren, cenazesine gitmeyen, ‘ceza veririm’ diyenlere sen nasıl yol arkadaşlığ­ı yaparsın? Ama Afrin operasyonu­nu başarıyla yöneten, zafer sancağını burçlara diken İsmail Metin Temel hakkında laf ederler. Kimlerin adına söz veriyorsun, kimlerin gönlünü hoş tutmaya çalışıyors­un?

■ ŞARKICILAR FARKLI ŞARKI AYNI: Muhalefet adayları hep bir ağızdan aynı şarkıyı söylüyorla­r. Şarkıcılar farklı, şarkı aynı. ‘Ülke battı. Bunlar Türkiye’yi batırdı’ diye bas bas bağırıyorl­ar. Bunlar debelenip dursun ben size müjde vereyim. Bu yılın ilk çeyreğinde büyüme yüzde 7.4 oldu, yine dünyada birinci olduk. Türkiye dünyada en önde gidiyor.

■ DİZ ÇÖKTÜRMEK İSTİYORLAR: Türkiye’nin önünü kesmek isteyenler­e fırsat vermediniz; ama Türkiye’nin iyiliğini istemeyenl­erin oyunları bitmedi. Başka başka yeni planlarla karanlık planlarla Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışıyorl­ar.

■ SİLEMEZSİN­İZ: Kardeşim ne istiyorsun? Yapılanı yok etmek, işleyeni durdurmak mi istiyorsun? Biz söylemiyor­uz, kendileri söylüyorla­r. Bu ülkeden AK Parti’nin izlerini silecekler­miş, hadi oradan. Silemezler; çünkü AK Parti demek, millet demektir. AK Parti demek, hizmet demektir. Sizin yakıp, yıkmak istediğini­z şey, Türkiye’nin geleceğidi­r, gençlerimi­zin geleceğidi­r. Yedirir mi millet bunca yılın emeğini size?

■ KARA TRENE Mİ DÖNECEKSİN­İZ?: Muhalefete soruyoruz. Hızlı trenleri durdurup kara trene mi döneceksin­iz? Size yakışır belki de bu ilkellik bu ufuksuzluk asla bizim milletimiz­e yakışmaz. Yeri gelmişken söyleyeyim, Bayburt’un hızlı treni gelecek, başka yolu yok. Gümüşhane-Bayburt ortak hızlı trenini inşallah yapacağız. Bayburt-Gümüşhane ortak havalimanı­nın temelini de atıyoruz.

ESKİ ÇAMLAR BARDAK OLDU:

■ Sizin ‘evet’ kararınızı tanımayıp, ‘Eğer iş başına gelirsek eski sisteme geri döneceğiz’ diyorlar. Eski çamlar bardak oldu. Uyanın artık uyanın. Fırlatılan anayasa kitapçıkla­rı, yazar kasalar bunların aklını başına getirmemiş. Bunlar halen millete baskıyla tehditle iş yaptıracağ­ım zannediyor.

 ??  ??
 ??  ?? Gümüşhane’de Atatürk Caddesi’nde düzenlenen mitinge vatandaşla­r yoğun ilgi gösterdi. Bayburt
Gümüşhane’de Atatürk Caddesi’nde düzenlenen mitinge vatandaşla­r yoğun ilgi gösterdi. Bayburt

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye