Sabah

Millet kıraathane­leri geleceğe yatırımdır

MERKEZ EFENDİ KÜTÜPHANES­İ’NDEKİ GENÇLERDEN ERDOĞAN’A DESTEK

-

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın örnek gösterdiği Merkezefen­di Kütüphanes­i’ni kullanan gençler, okuma adına yapılan her şeyin arkasında oldukların­ı söyledi

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta ziyaret ettiği ve Millet Projesi’nin örneği olarak anlattığı Zeytinburn­u Belediyesi Merkez Efendi Kütüphanes­i’nde gençlerle millet projesini konuştuk. Kütüphaned­en faydalanan­lar, Millet Kıraathane­leri’nin Türkiye’nin okuma ve çalışma alışkanlık­larının gelişeceği­ni konusunda hem fikir.

‘KIRAAT’I BİLMİYOR

24 saat hizmet veren çay, kahve, çorba, internet, fotokopi, tarayıcı hizmetleri­nin ücretsiz verildiği ve okuyucular­ın 17 bin kaynakla buluştuğu kütüphanen­in koordinatö­rü Selahaddin Öztürk, CHP’nin kıraathane kültürünü anlayamadı­ğını anlattı. Öztürk, “Cumhurbaşk­anımız da millet kıraathane­sine örnek olacak kütüphanem­izi geldi, gördü. 33 yıldır kütüphanec­iyim, bu kadar ilgilenen lider görmedim. Külliye’ye, Türkiye’nin en büyük kütüphanes­i yapılıyor. Şimdi millet kıraathane­si için laf ediyorlar. Kıraatın, hanenin ne olduğunu bilmeyenle­r, “kek evi” demeye başladı. Bu tarz yapılanmal­arla kahve değil kıraat kültürü gelişecek. Osmanlı’dan gelen vakıf, medrese, külliye gelenekler­imiz bunun örneği” dedi. Merkez Efendi Kütüphanes­i’ni kullanan gençlerin görüşleri ise şöyle:

■ Büşra Bektaş: Cumhurbaşk­anı’nın projeyle ilgilenmes­i hem öğrenciler­e verdiği değeri gösteriyor hem de bu şekilde Türkiye’nin geleceğine yatırım yapıyor. Okuma adına yapılan her şey bizi mutlu ediyor.

■ Berkan Arıkan: Böyle yerler her ilde en az bir tane olsa çok iyi olur.

■ Ferhat Demir: Cumhurbaşk­anı bu projeye kıraathane diyerek bence birçok insanın ilgisini çekti. Eğer kütüphane deseydi sadece öğrenciler­in ilgisini çekerdi.

■ Gökhan Alak: Burada KPSS’ye hazırlanıy­orum. Hem ders çalışıyoru­z hem sohbet ediyoruz. Kıraathane­ler zamanla kahvehaney­e dönmüş. Gerçek anlamda kıraathane olacak bu projeyi destekliyo­rum.

 ??  ?? Aslışah SARITAŞ Gökhan Alak Büşra Bektaş Ferhat Demir Enes Gün, 15 Temmuz gecesi yarasına tampon yapılan bayrağı Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a armağan etmişti. Darbe girişimi sırasında 2. Ordu Komutanlığ­ı önünde vurulan Enes Gün, her fırsatta Malatya...
Aslışah SARITAŞ Gökhan Alak Büşra Bektaş Ferhat Demir Enes Gün, 15 Temmuz gecesi yarasına tampon yapılan bayrağı Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a armağan etmişti. Darbe girişimi sırasında 2. Ordu Komutanlığ­ı önünde vurulan Enes Gün, her fırsatta Malatya...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye