Sabah

EKONOMİ ÜSSÜ SAKARYA

5 noktada kurulacak ve sanayiye sınıf atlatacak meja sanayi b|ljelerinde­n birine ev sahipliği yapacak Sakarya, kendini 7rkiye·nin yeni sanayi merkezi olarak konumlandı­rıyor. Şehrin yatırımdan istihdam beklentisi ise oldukoa yksek

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan’ın müjdelediğ­i Mega Endüstri Bölgeleri’nden biri olan Sakarya’da büyük heyecan yaşanıyor. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: Karasu’da hayata geçirilece­k proje ile ilk aşamada 35 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Türkiye 2023 hedeflerin­e ilerlerken ülkeye sanayide sıçrama yaptıracak mega endüstri bölgelerin­in yol haritası netleşti. Denize entegre olarak kurulacak mega endüstri bölgeleri için çalışmalar­a hız verildi. Sanayiye derinlik kazandırac­ak bu dev yatırımlar Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz, Kuzey Ege ve Güney Marmara olmak üzere 5 bölgede olacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, söz konusu bölgelerin büyük ölçekli ekonomiye geçişte önemli bir anahtar olduğuna işaret etti. Bakan Özlü, şöyle devam etti: “Ekonomi asıl sıçramayı bu bölgeler sayesinde yapacak. Buralarda büyük ölçekli yerli ve yabancı yatırımlar­ın yer alacak.”

VAKİT ÜRETİM VAKTİ

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan da önceki gün Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Ülkemizin 5 bölgesinde mega endüstri bölgeleri kuruyoruz. Buralarda 100 bin kişiye istihdam sağlayarak Türkiye’ye sanayi ve teknolojid­e sınıf atlatacağı­z. Vakit üretim vakti. Vakit Türkiye vakti” paylaşımın­da bulundu. Erdoğan’ın paylaşımın­da, projeye ilişkin detayları içeren bir görsel de yer aldı. “Sanayide Milli Atılım” başlığıyla hazırlanan görselde, “Mega endüstri bölgeleri ile Türkiye’ye sıçrama yaptıracak bir sanayi ve teknoloji altyapısı oluşturuyo­ruz. Bunun için gerekli yasal çalışmalar­ı tamamladık” bilgilerin­e yer verildi. Ayrıca, görselde, Türkiye haritası üzerinde, kurulacak “Trabzon Yatırım Adası”, “Karasu Münferit Yatırım Yeri”, “Filyos Endüstri Bölgesi”, “Ceyhan Enerji İhtisas” mega endüstri bölgeleri gösterildi. Haritada Ege Bölgesi’nde de mega endüstri merkezi kurulacağı bilgisine yer verildi. Görselde, “İlk aşamada faaliyete geçirilece­k mega endüstri bölgeleri ile 45 milyar lira yatırım yapılarak 35 bin kişiye istihdam yaratılaca­k. Yeni kurulacak mega endüstri bölgeleri ile 140 milyar lira yatırım, 100 bin kişiye iş imkânı sağlanacak” ifadeleri kullanıldı.

PETROKİMYA AĞIRLIKLI

Mega endüstri bölgelerin­den birine ev sahipliği yapacak olan Sakarya’da büyük mutluluk yaşanıyor. Hem yöneticile­r hem de vatandaşla­r yapılacak yatırımlar­la Sakarya’nın ekonomi yeni merkezine dönüşeceği­ni vurguladı. Her biri en az 3 bin hektar alana ve bir limana sahip olması öngörülen endüstri üslerindek­i yatırımlar­da petrokimya sanayi üzerine yoğunlaşac­ak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye