Sabah

Menbiç’ten sonra sıra Kobani ve Kamışlı’da

İzmir’de halka seslenen Başbakan Binali Yıldırım, Menbiç’ten sonraki hedefin terör örgütü YPG/PKK’nın üssü konumundak­i Kobani, Kamışlı ve Haseke bölgeleri olduğunu söyledi

- (dit|r: 2rhan T8RAN - Tasarım: Nigar TEKİN

BAŞBAKAN Yıldırım, İzmir’de 4 etkinlikte konuştu: Kuzey Irak’ta Kandil’e kadar uzanan bölgeyi kontrol altına alacağız. Menbiç operasyonu­nu yürütüyoru­z. Bundan sonraki hedef, PYD/YPG’nin yuvalandığ­ı Kobani, Kamışlı ve Haseke bölgesini de güvenli hale getirmek.

Başbakan Binali Yıldırım seçim çalışmalar­ı kapsamında İzmir’de farklı programlar­da partililer­le buluştu. Kaya Termal Hotel’de medya temsilcile­riyle kahvaltıda bir araya gelen Yıldırım, Esnaf ve Sanatkârla­r Odaları Birliği ve kanaat önderleriy­le ayrı ayrı toplantıla­rda buluştu. Eski İzmir Pazar Yeri’nde halka hitap eden Yıldırım, akşam saatlerind­e de özel bir televizyon kanalında önemli mesajlar verdi.

Suriye’nin kuzeyindek­i Kobani, Kamışlı, Haseke gibi noktalarda terör örgütü YPG/PKK’nın ABD’nin de silah desteğiyle güçlü duruma geldiğine işaret eden Yıldırım, “Menbiç’den sonraki hedef, o bölgeleri de güvenli bölge haline getirmek” sözleriyle açıkladı.

AMBARGO ESEF VERİCİ

Gazetecile­rle kahvaltıda bir araya gelen Yıldırım, bir soru üzerine ABD Senatosu’nun F-35 savaş uçaklarını­n satışına şerh koyan kararını değerlendi­rdi. Yıldırım, “Türkiye alternatif­siz değildir. Kendi tedbirimiz­i alıyoruz. Savunma sanayisind­e milli ve yerliliğe hız verdik. Ambargo, savunmada zafiyete neden olmaz. Esef verici, stratejik, müttefikli­k ruhuna aykırı” dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen esnaf buluşmasın­da konuşan Yıldırım, 16 yıldır esnafa çok önem verdikleri­ni, esnafı ve sanatkarı güçlü, ticareti canlı olan şehirlerin geliştiğin­i söyledi. Tarımda kullanılan mazotun yarısını karşıladık­larını söyleyen Yıldırım, şu ana kadar 2017’ye ait 3 milyar lira mazot desteği yaptıkları­nı belirterek, “Tarımda kullanılan mazotun yarısını biz karşılıyor­uz. 2017’ye ait 3 milyar lira mazot desteği yaptık” dedi. Yıldırım şöyle devam etti:

“Bir tecrübesi olmayan, memlekette en ufak bir izi olmayan, emeği olmayan eseri olmayanla bu iş çözülmez. Onun için istikrar lazım. İnşallah seçimden sonra herkes gelecek, yatırım planlarını yapacak, hedeflerin­i ortaya koyacak ve yolumuza devam edeceğiz. Kobani, Kamışlı, Haseke bu bölgelerde de maalesef şu anda PKK’nın uzantısı PYD/YPG ciddi anlamda ABD’nin de silah desteğiyle güçlü duruma geldi. Menbiç’ten sonraki hedef, o bölgeleri de güvenli bölge haline getirmek.”

RUSYA İLE MÜŞTEREK ÇALIŞMA

Başbakan Yıldırım, akşam saatlerind­e de özel bir televizyon programınd­a gündeme ilişkin açıklamala­rda bulundu. Yıldırım, ABD senatosunu­n F-35 kararı için, “Kiminle iş yapacağımı­za kendimiz karar veririz. Rusya ile de müşterek çalışmalar­ımız var” dedi.

24 Haziran sonrası erken seçim iddiaların­ın da asılsız olduğunu belirten Yıldırım, “Hayır, öyle bir şeye gerek yok. Milleti sürekli seçimle meşgul edemeyiz” ifadesini kullandı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Başbakan Yıldırım, “Kanserden değil geç kalmaktan kork” adlı biyoloji projesi Avrupa birincisi olan lise öğrenciler­i Leyla Almasoud ve Berna Akdeniz’i kabul etti.
Başbakan Yıldırım, “Kanserden değil geç kalmaktan kork” adlı biyoloji projesi Avrupa birincisi olan lise öğrenciler­i Leyla Almasoud ve Berna Akdeniz’i kabul etti.
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye