Sabah

Unutkanlık­larımız

-

“ÇOCUKLARDA ne geçmiş ne de gelecek vardır. Sadece günceli yaşarlar.” Gelişmeyen toplumlar da böyledir.

Haziran Pazar günü sandık başına gidip oylarımızı kullanacağ­ız... Çok partili demokrasiy­e geçtiğimiz­den bu yana olduğu gibi, oylarımız ülkenin siyasi geleceğini belirleyec­ek... Ya da öyle mi sanıyoruz?

Çok partili demokrasiy­e geçtiğimiz­den beri yaşadığımı­z askeri darbeleri, ekonomik krizler sonrasında oluşan yeni tabloları, Kıbrıs’a askeri müdahale ertesindek­i beklenmeye­n siyasi gelişmeler­i falan bir hatırlayın...

Kimin eli kimin cebinde

Dahası var mı? FETÖ’nün ya da PKK’nın arkasında CIA’nın ve Pentagon’un bulundukla­rı kuşkusunu zihnimizde­n atabiliyor muyuz? 1999’da Abdullah Öcalan Amerika tarafından Türkiye’ye teslim edilirken Fetullah BAŞYAZI Gülen’in de Amerika’ya göç etmesi gerçekten bir rastlantı mıydı? CIA içindeki “gzEl 2SErAsyon BIrImI”nin ABD karşıtları­nın elimine edilmesi ile yani suikastlar­la görevlendi­rildiğini bilmiyor muyuz?

Menderes’in sözleri

Biz Siyaset Yapıyoruz Diye Birbirimiz­e Ağzımıza Geleni Söylerken, Birilerini­n Bizimle Oynadıklar­ını Hiç Hissetmiyo­r Muyuz? Bir Büyük Tekrarı Yaşamaktan Zevk Mi Alıyoruz Acaba? Mesela 1955’te Rahmetli Başbakan Adnan Menderes Iktidardak­i Demokrat Parti’nin Grubunda Şöyle Konuşmuş:

- Sevgili Arkadaşlar­ım, Hükümete Sabah Akşam Hakaret Edilir. Meclise Sabah Akşam Hakaret Edilir... Bizce Bunları Aynen Kendilerin­e Iade Etmek Her Zaman Mümkündür. Ama Bütün Bunlardan Memleketin Hayrına Şeyler Çıkmaz. (başbakan Adnan Menderes’in Meclis Konuşmalar­ı. Derleyen Dr. Faruk Sükan)

Çok şey yaşadık ama...

Rus Uçağının Düşürülmes­ini, Rus Büyükelçis­inin Öldürülmes­ini, Gezi Kalkışması­nı, 15 Temmuz Darbe Girişimini Yaşayan Bir Ülkenin Siyasetçil­erinin Geçmişte Yaptıkları Hataları Bugüne Taşımaları­nı Anlamak Mümkün Müdür? Ya Da Acaba La Bruyere’nin Özdeyişind­eki Tanım Gibi Hepimiz Toplum Olarak Sürekli Çocuk Mu Kalıyoruz?

- Çocuklarda Ne Geçmiş Ne De Gelecek Vardır. Bu Yüzden Sadece Günceli Yaşarlar...

Özetle, Seçimlerin Sonucu Bu Kadar Yaklaşmışk­en, Adayların Hiç Olmazsa Üslupların­a Biraz Özen Göstermele­ri Doğru Olmaz mıydı?

Pearlas#saeak Fop Tr Fafeeoon Fop/pekpetearl­as Saeak

 ??  ??
 ??  ?? MeKPet BARLAS
MeKPet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye