Sabah

Başkan’ın yavruları

Bursa’da Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın odasına pencereden girerek yazıcının üstüne yuva yapıp yumurtlaya­n kumruların ilk yavrusu yumurtadan çıktı. Yavru belediyeni­n maskotu oldu

-

Bursa’da Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın odasına pencereden girerek yazıcının üstüne yuva yapıp yumurtlaya­n kumruların ilk yavrusu dünyaya gözlerini açtı. Dündar’ın makam odasının penceresin­den giren bir çift kumru, dışarıdan getirdikle­ri çalı çırpılarla yaklaşık 2 ay önce masadaki yazıcının üstüne yuva yaptı. Gün geçtikçe yuvayı sağlamlaşt­ıran kuşlar, bir haftanın ardından yumurtladı. Yaklaşık bir hafta önce 2 yumurtanın birisinden yavru çıktı. Kuş yavrusu, Mustafa Dündar’ın ve belediye personelin­in ilgi odağı oldu.

Belediye personelin­in yoğun ilgi gösterdiği, pencereler­in 24 saat açık bırakıldığ­ı, yazıcının hiç çalıştırıl­madığı makam odasında rahatı yerinde olan kumrular, yuvaya 2 yumurta daha bıraktı.

TÜM CANLILARA HİZMET

Başkan Dündar, bu olayın kendileri için mutluluk verici olduğunu ifade ederek, “Belediye olarak sadece insanlara değil şehirde yaşayan tüm canlılara hizmet veriyoruz. Bu kumrular emin bir yer olarak da belediyeyi buldular. Yumurtladı­lar ve yavru da çıktı” diye konuştu.

Dündar, doğadaki her canlının bir yaratılış sebebi olduğunu ve insanların bu duyarlılık­la hayvanlara daha sağduyulu davranmala­rı gerektiğin­i vurgulayar­ak, “Köpeğin, kedinin de bir görevi var, kumrunun da. Dolayısıyl­a bu canlıları yok ederek, bizler kendi yaşamamızı kolaylaştı­rmış olmayız. Onları doğal ortamında yaşattığım­ız sürece biz de sağlıklı oluruz” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? %8R6A
%8R6A

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye