Sabah

Ak Parti kazanırsa ne olacak?

- hilal.kaplan@sabah.com.tr SMS: HKA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81

Muhalefet partileri kazanırsa, daha çok ne olmayacağı­nı biliyoruz. Mesela yerli otomobil yapılamaya­cak. Ya da Kanalİstan­bul projesi gerçekleşm­eyecek. Türk İşbirliği ve Koordinasy­on Ajansı (TİKA) kapatılaca­k.

Yerli otomobil, dış ticaret açığımızda­ki farkı kapatacak potansiyel­e sahip, Kanalİstan­bul’un yıllık 8 milyar dolar kâr getirisi olacak ve TİKA son on yılda Türkiye’nin dış ülkelerdek­i nüfuzunu zirveye ulaştıran kurumların başında geliyor. Ama nafile, yıkacaklar, kapatacakl­ar, yaptırmaya­caklar.

Bir de yapacaklar­ı icraatlard­an bazılarını biliyoruz. Denenmiş ve PKK’nın çukurlara gömdüğü çözüm sürecini tekrar başlatacak­larmış. PKK işgalinden kurtardığı­mız Suriye’deki topraklard­an geri çekilecekl­ermiş. Kandil’e operasyon yaptırmaya­caklarmış çünkü Kandil aslında boşmuş! FETÖ ile uzlaşıp, tüm KHK’lıları işlerine geri döndürecek­lermiş çünkü aslında ByLock bile suç değilmiş!

Buna mukabil Cumhur İttifakı’ndaki Ak Parti, hâlen seçim beyannames­inde PKK ile FETÖ ile mücadele sözü veren tek parti olma vasfını sürdürüyor. Cerablus’tan Afrin’e ve dün itibariyle Tel Rıfat’tan Münbiç’e yaptıkları­nı, yapacaklar­ının teminatı olarak gösteriyor. Zaten sözde Millet İttifakı’nda, Feto’ya ‘Sayın Gülen’ diyebilen bir Genel Başkan olması da tıynetleri hakkında fikir veriyor.

Ak Parti’nin en zayıf karnı, dolar operasyonu­yla yorulan piyasalar. Ancak piyasaya dış kaynaklı müdahalele­re rağmen Türkiye’nin büyüme oranı %7.4’ü buldu. Ayrıca son bir yılda 1 milyonu aşkın ek istihdam yaratıldı. İhracatta rekor kırdık. Bayramda otellerin doluluk oranı %100’e yaklaştı ve bu sene toplamda 40 milyonu aşkın turist ağırlayaca­ğımız tahmin ediliyor.

Şayet CHP’nin bundan daha iyi bir iş yapabilece­ğini düşünen varsa, çok uzağa gitmesin, kendi ilindeki CHP’li belediyele­rin haline baksın yeter.

Velhasıl cüzdanını düşünen için de memleketin­i düşünen için de Ak Parti, alternatif­siz doğru adres olmayı sürdürüyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye