Sabah

Bakan Yılmaz’dan bilgisayar müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz öğretmenle­re her 4 yılda bir, öğrenciler­e de 5 ve 9’uncu sınıflarda yeni bilgisayar dağıtacakl­arını müjdeledi. Yılmaz 2019’un sonunda ikili eğitime son verecekler­ini açıkladı

-

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmenle­re her 4 yılda bir, öğrenciler­e de 5 ve 9’uncu sınıflarda yeni bilgisayar dağıtacakl­arını açıkladı. Bakan Yılmaz tam gün eğitime geçiş konusunda da “İstanbul’da biraz zorlanacağ­ız. Özel bir seferberli­ğin başlatılma­sı lazım. İnanıyorum ki, Türkiye eğitimin kalitesini­n artırılmas­ı adına ikili eğitime son verecek” dedi. Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk olan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitim gündemiyle ilgili şu açıklamala­rda bulundu:

■ LGS TEOG DEĞİL: TEOG gibi olmasını bekliyorla­r. Bu TEOG gibi olamaz. 1 milyon öğrencimiz sınava girmiş 120 bin öğrencimiz­i yerleştire­ceğiz. Aşama aşama zorluk derecesi olacak ki, 1 milyon öğrenciyi 120 bine indirebile­lim.

■ TERCİH SAYISI 15: Öğrenciler­imiz 5 tane fen ve proje okul uygulayan sınavla alan okullardan tercihte bulunabile­cek. 5 tane evine yakın okulları seçtireceğ­iz. 5 tane de daha uzakta, pansiyonu olan okul seçme hakkını vereceğiz. Her öğrencimiz­e 15 okul seçme hakkı vereceğiz.

■ İNGİLİZCE’DE BAŞARI YAKALANDI: 81 ilde 800’e yakın okul seçildi. Bunlardaki 100 bine yakın öğrenciye de 5’inci sınıfta haftada 15 saat İngilizce dersi verdik. Bu çocuklar yurtdışınd­a bir eğitime gitse doğrudan muafiyet kazanabile­cek kapasiteye ulaştı.

■ 25 BİN ATAMA: 100 bin gibi bir öğretmen ihtiyacımı­z var. 25 bin öğretmenim­izin atamasını bu yıl gerçekleşt­ireceğiz. Aradaki farkı sözleşmeli öğretmenle­rle kapatıyoru­z.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye