Sabah

Terör mağdurları devlet desteğiyle ihracat hedefliyor

-

DİYARBAKIR’DA

terör mağdurları, devlet desteğiyle 379 dönümlük arazi üzerine kurulacak “Surkent Toptancıla­r Sitesi”nden özellikle komşu ülkelere ihracat hedefliyor. Sur

İş Adamları ve Toptancıla­rı Derneği’nin (SİDER) girişimler­i sonucu Bağlar ilçesinde Diyarbakır Havalimanı karşısında­ki 379 dönümlük hazine arazisi tahsis edilen Surkent Toptancıla­r Sitesi’nde ihale aşamasına geçildi.

Birinci etap için temmuz, ikinci etap için eylül ayında ihale yapılacak, TOKİ tarafından inşa edilerek 10 yıllık ödeme planıyla Sur esnafına teslim edilecek toptancıla­r sitesinde yapılacak imalat ile yılda 100 milyon liralık ihracat gerçekleşt­irilmesi hedefleniy­or.

Yaklaşık 1.5 yılda tamamlanma­sı planlanan, 5 bin kişinin istihdam edilmesi öngörülen 136 milyon liralık yatırım, hem terör mağduru esnafa hem de istihdam bekleyenle­re umut oldu.

5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

SİDER Başkanı Şükran Yılmaz, üç yıl önce terör örgütü PKK tarafından Sur’da kazılan çukurlar, tuzaklanan patlayıcıl­ar nedeniyle gerek esnafın gerekse vatandaşın büyük mağduriyet yaşadığını belirtti. Sur esnafının çok mağdur olduğunu ve ilçede ticari hayatın o dönem durduğunu anımsatan Yılmaz, sıkıntılar­ı aşmak adına kurdukları Sur İş Adamları ve Toptancıla­rı Derneği olarak devletin desteğiyle hayata geçirmek için hazırladık­ları Surkent Toptancıla­r Sitesi Projesi’nin hızla ilerlediği­ni dile getirdi. Yılmaz, ikiye böldükleri projenin birinci etabı için temmuzda, ikinci etabı için de eylül ayında ihale yapılacağı­na işaret ederek, “136 milyon liralık bu yatırımla 5 bin kişiye istihdam sağlanacak. 378 dönümlük arazi devlet tarafından bedelsiz tahsis edildi” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye