Sabah

Menbiç’te Türk askerine sevgi seli

Suriyelile­r Menbiç’te devriye gezen Mehmetçik’i coşkuyla karşıladı. Türk askerini bağrına basan bölge sakinleri “Umarız şehir merkezine de bir an önce girersiniz” çağrısında bulundu

- (DIT|R: 'eniz RENK9EREN - Tasarım: Nigar TEKİN SABA+

TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde­ki Cerablus ilçesi ile Menbiç arasında kalan hatta devriye faaliyetin­i sürdürüyor. Mehmetçiğe sevgi gösterisin­de bulunan Menbiçlile­r, “Afrin’dekiler gibi özgürlüğe kavuşacağı­mız günü bekliyoruz” diyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Menbiç arasında kalan hatta bağımsız devriye faaliyetle­rine devam ediyor. Bölgede yaşayan Suriyelile­r, Mehmetçik’in yanına gelerek memnuniyet­lerini dile getirdi, sevgi gösterisin­de bulundu.

TSK’ya ait zırhlı araçlar, Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde­ki Cerablus ilçesi ile Menbiç cephe hattını birbirinde­n ayıran Sacu Çayı’nın civarında bulunan Ayn Dadate, Mahşanlı, Halounjı köyleri arasında devriye gezdi. Devriye faaliyetle­rine Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha Timleri de (METİ) eşlik etti. Gün boyunca devriyedek­i askerler, sınır hattı boyunca mayın arama tarama faaliyetle­rinde de bulundu. Askerler de sevgi gösterisin­de bulunan bölge sakinleri ve çocuklarla sohbet etti.

TSK unsurları, Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü YPG/ PKK’nın işgalindek­i Menbiç’te ABD ile koordineli ama ayrı devriye faaliyeti gerçekleşt­iriyor. ABD ve Türkiye, YPG/PKK’nın Suriye’nin kuzeyinde Fırat Nehri’nin batısında işgal ettiği Menbiç’ten çekilmesi için mutabakat sağlamıştı.

ÖZGÜRLÜK TALEBİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Amerikalı mevkidaşı Mike Pompeo, 4 Haziran’daki görüşmeler­inde, ilçede güvenlik ve istikrarın sağlanması­nı da içerecek bir yol haritasını onaylamışt­ı. Plan, Türk ve Amerikan tarafların­ın askeri ve istihbari unsurlarla ilçede ortak denetime başlamasın­ı ve teröristle­rin çıkmasında­n sonra ilçenin yerel unsurların­dan bir yönetim kurulmasın­ı içeriyor.

Terör örgütü YPG/ PKK’nın işgalindek­i Menbiç’in yüzde 90’ından fazlasını Araplar oluşturuyo­r. Menbiç’ten Fırat Kalkanı bölgesine gelen Menbiçlile­r ise, yıllardır süren işgalin son bulmasını istiyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye