Sabah

Kardeşçe yaşamanın ‘ama’sı olmaz

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan: Küçük hesapların, kısır düşünceler­in ülkesi olamayız artık. Bu ülkeye en yakışan şey, şerefli mazimize layık bir yeniden uyanıştır. Vatan ve millet sevgisi hesap, kitap istemez. Kardeşçe ve birlik içinde yaşamanın ‘ama’sı olmaz.

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Vefa Buluşması’na katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş’un ev sahipliğin­deki toplantıya, AK Parti geleneği içinde faaliyet göstermiş teşkilat mensubu kadınlar katıldı. Emine Erdoğan, aralarında Mukaddes Çıtlak, Hatice Uysal, Hatice Sayan, Leman Aksay, Ayfer Yaman, Şeyma Döğücü’nün de bulunduğu toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Dostluklar sınandıkça güçlenir. Biz, sınamanın en büyüğünü, ölümle burun buruna geldiğimiz 15 Temmuz’da yaşadık. ‘Gerçek dostlar yıldızlar gibidir. Karanlık çöktüğünde ilk onlar görünür’ denir ya. Hakiki dostlarımı­zla ve elbette milletimiz­in dostluğuyl­a aydınlandı o sabah. Bugün siyasetin dili, milletin dil iyle bütünleşti. Milletin hissiyatı siyasete taşındı. Artık devletimiz­in kapısı milletimiz­e ardına kadar açık. Küçük hesapların, kısır düşünceler­in ülkesi olamayız artık. Bu ülkeye en yakışan şey, şerefli mazimize layık bir yeniden uyanıştır. Milletimiz şu anda yatağını bulmuş bir ırmak gibi, büyük bir deryaya akıyor. Türkiye’nin tarihi misyonu yeniden canlanıyor. Vatan ve millet sevgisi hesap, kitap istemez. Kardeşçe ve birlik içinde yaşamanın ‘ama’sı olmaz.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye