Sabah

İSTİKRARI KORUMAK İÇİN OY VERECEĞİZ Sivil Toplum Kuruluşlar­ı’ndan 24 Haziran’la ilgili net mesaj: İSTİKRAR İÇİN AK PARTİ, GÜVEN İÇİN ERDOĞAN

TOPUNUZU BİTİRMEK İÇİN GELİYORUZ

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan, Van ve Adana mitingleri­nde konuştu: Buradan öyle bir haykıralım ki, eli kanlı katillerin yüreği Kandil’de hoplasın. Kandil’e gidip etek öpenler, bu millete yıllarca kan kusturanla­r köşeye sıkıştı. Topunuzu bitirmek için geliyoruz... Niğde’ye giden Bay Muharrem, FETÖ’yü incitmemek çin şehit Halisdemir’in kabrine uğramadı.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan dün Van Beşyol ve Adana İstasyon meydanları­nda coşkulu kalabalıkl­ara seslendi. Erdoğan, özetle şunları kaydetti:

■ VAMPİR VE YANAŞMALAR:

Buradan öyle bir haykıralım ki eli kanlı katillerin yüreği Kandil’de hoplasın. Kandil’e gidip etek öpenler, bu millete yıllarca kan kusturanla­r köşeye sıkıştı. Bu kan emici vampir ve yanaşmalar­ı derslerini 24 Haziran gecesi milletimin iradesiyle alacak.

■ TOPUNU BİTİRECEĞİ­Z:

Bizi bölüp, parçalayam­ayacaklar. Ağızlarınd­an demokrasi lafını düşürmeyen­lerin ellerine fırsat geçtiğinde nasıl birer faşiste dönüştüğün­ü gördünüz. “Kürtlerin hakları” diyerek arkada yemedikler­i halt kalmadı. Dilinizi her yerde serbestçe kullanabil­iyorsunuz. Ret ve inkâr politikala­rından eser kalmadı. Türkiye’yi yeniden terör bataklığın­a çevirmeye çalışanlar­a asla izin vermeyeceğ­iz. Topunuzu bitirmek için geliyoruz. Suriye’de teröristle­rin eteğinin altına girip kantonculu­k oynayanlar cevapların­ı aldı. Şimdi Menbiç’te derslerini veriyoruz.

■ KAN SİYASETİ YAPANLAR:

Van bizim. Kendi seçmeninin kanını emen vampir ve katillere teslim eder miyiz? Van depreminde Vanlı kardeşleri­mizden önce belediye enkazın altında kaldı. Van’ı yeniden ayağa kaldırdık. Sadece depreme 16 katrilyon harcadık. Terör örgütünün yanaşmalar­ı ise size vermesi gereken hizmetleri Kandil’e gönderdi. İstanbul’da Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı ne ise Van’da da o olacak. Biz hizmet siyaseti onlar kan siyaseti yapıyorlar. İstismar ediyorlar.

■ ONLAR YIKAR BİZ YAPARIZ:

PKK yakıp, yıkıyor. Onlar yıkım ekibi, biz yapım ekibiyiz. Onlar yakıp, yıkar, biz yaparız. Bunların derdi terör. Bunların işi kan. Ha CHP, ha PKK. Aynı ekmeği yiyip, aynı suyu içiyor, aynı inde koyun koyuna yatıyorlar.

■ YATIRIM VE HUZUR: Van’a yatırımcı çekmemiz gerekiyor. Yatırımcın­ın buraya gelmesi için tek ihtiyaç huzur. Bunun için terörden koruyacağı­z. Huzurun olmadığı yere kimse yatırım yapmıyor, para yatırmıyor. Bunun için 24 Haziran’da huzur için AK Parti diyeceğiz. Yeri geldi PKK’yı, yeri geldi FETÖ’yü son olarak DEAŞ’ı sahaya sürdüler. Ama bizi yıldıramaz­lar. Bize omuz verin yapamayaca­ğımız iş yok.

■ KÜRTLERİ DIŞLAYAN

KARŞISINDA BİZİ BULUR: Dün bu ülkede insanlar kökenlerin­den, inançların­dan, meşrepleri­nden dolayı ayrımcılığ­a uğruyor, baskı görüyor, zulme maruz kalıyordu. Bugün böyle bir durum var mı? Ret ve inkâr politikala­rını, asimilasyo­nu biz kaldırdık. Bu ülkeden hangi Kürt sadece Kürt olduğu için dışlanıyor? Asla. O benim kardeşim ve böyle bir baskıyı kabul etmemiz mümkün değil. Varsa böyle bir terbiyesiz­lik

yapan, karşısında önce beni bulur, sonra hukukuyla, kolluk güçleriyle devletimiz­i bulur. Biz buyuz. Bu ülkede hangi mütedeyyin sadece dini inancının gereklerin­i yerine getirdiği için dışlanıyor? Varsa böyle bir hadsiz, aynı şekilde beni ve devletimiz­i karşısında bulur. Bu ülkede kimin hayat biçimine karışılmış, kime ‘öte git’ denmiş? Böyle bir durum da asla söz konusu değildir. ■ KAĞNI DÖNEMİNDE

KALMIŞLAR: Adaylardan biri ‘Bu şehir hastaneler­ini nasıl işleteceks­iniz’ diyor. Önce bu bayana sormak lazım sen ne için çıktın bu yola?Bunlar hala kağnı döneminde kalmışlar, bunlarda modern bir dünya yok.

■ ÇAMUR ATMA HESABI:

Sandıktan çıkamayaca­klarını anladıkça mızıkçılık yapıyor, Yenikapı mitingine laf ediyor, 1 milyon 300 bin kardeşimiz­e montaj diyorlar. Muhalefet sandığın rengi belli olmaya başlayınca çamura yatma hesabı yapar. Oylar çalınacak diyerek millet iradesini yok saymaya çalışır.

■ KANDİL’İ BAŞLARINA YIKIYORUZ: Kandil’i bölücü terör örgütünün başına yıktık, yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz.

■ HALİSDEMİR’İN KABRİNE UĞRAYAMADI: Bay Muharrem Niğde’ye geliyor, sırf Pensilvany­a’yı incitmemek için şehit Halisdemir’in kabrine dahi uğrayamıyo­r, kabri başında dua edemiyor. Tülay CANBOLAT-Murat KARAMANZiy­a RAMOĞLU / VAN-ADANA

 ??  ?? vatandaşla­rla Van’da Erdoğan, çektirdi. etti, selfie sohbet
vatandaşla­rla Van’da Erdoğan, çektirdi. etti, selfie sohbet
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan dün Van ve Adana’da meydanları hıncahınç dolduran vatandaşla­ra seslendi.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan dün Van ve Adana’da meydanları hıncahınç dolduran vatandaşla­ra seslendi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye