Sabah

DÜN HEKİMBAŞI BUGÜN HARMANDALI

Oğlumun cenazesini bulamadım 1993’te İstanbul Hekimbaşı çöplüğünde­ki metan gazı patlamasın­ın tanıkları “CHP hangi yüzle bizden oy istiyor” derken İzmir’deki Harmandalı Çöp Depolama Alanı halkı bezdirdi

- Derviş UĞURLU-Zeynel YAMAN/ SABAH

ÜMRANİYE halkı 1993’te Hekimbaşı çöplüğünde yaşanan metan gazı patlamasın­ı unutmadı. 39 kişiye mezar olan patlamada oğlunu kaybeden Hasan Asil “CHP’li (SHP) belediye burayı çöp dağı yaptı. Oğlumun cenazesi hâlâ yok. Erdoğan başkan olur olmaz çöp dökmeyi yasakladı. Artık burası huzur alanı oldu” dedi. Harmandalı çöplüğü yüzünden metan gazı soluyan, pis koku nedeniyle camlarını açamayan İzmirliler ise 10 yıldır çare bulamayan CHP’li Büyükşehir’e tepki yağdırıyor.

İstanbul Ümraniye’ye bağlı Hekimbaşı çöplüğünde 25 yıl önce yaşanan metan gazı patlaması unutulmuyo­r. Halen 12’si kayıp 39 kişiye mezar olan çöp dağı patlamasın­ı dün gibi hatırlayan Ümraniyeli­ler “Komşularım­ız bebekleriy­le çöp dağlarında öldü” dedi. Yenikapı mitinginde Hekimbaşı çöplüğünde­ki patlamayı hatırlatan Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı işaret eden Ümraniyeli­ler, çöp dağlarının yerinde bugün spor tesisleri olduğunu belirterek “Hükümetimi­zden Allah razı olsun” diye konuştu. İşte söyledikle­ri:

■ Kıbrıs gazisi Hasan Asil (65): Çocuğum arkadaşlar­ıyla beraber top oynuyordu bir anda çöp yığını ve toprak üstlerine kapandı. 12 yaşındaki evladım Tuncay’ın cenazesini hâlâ bulamadık. Ümraniye konusu her açıldığınd­a acaba oğlum mu bulunacak diye düşünüyoru­m geceleri uyku uyuyamıyor­um. Benim yavrum, ilkokul son sınıftaydı.

İçimiz öyle yandı ki yıllar- dır konuşmak dahi istemiyor- dum. 1975’ten beri Topağacı mahallesin­de yaşıyorum. Biz gel- dikten bir süre sonra buraya çöp dökmeye başladılar. Daha sonraki yıllarda dökülen çöplerle beraber inanılmaz bir koku ve mikrop yuvasına dönüştü. Dönemin CHP’li (SHP) belediyesi Şinasi Öktem döneminde çöp dökülmeye devam etti. Tayyip Erdoğan İstanbul belediye başkanı olduktan sonra çöp dökmeyi yasakladı. Yıllar içinde burası en güzel yaşam ve huzur alanına dönüştü.

■ Patlamada yeğenleri Hasan Kaya, Hasan Şahin ve Serkan

Şahin’i kaybeden Topağacı

Mahallesi Muhtarı Yaşar Karataş: O gün bu olaya sebep olan insanlar bugün hangi yüzle gelip yeniden yönetime talip oluyor, aklımız almıyor.

BURASI ŞİMDİ PARİS OLDU

■ Mustafa Doğan (66): Yakında buraya bir top sahası daha yapacaklar.

CHP’li belediye bir önlem almadı. Burası şimdi Paris gibi oldu. CHP’li belediye nere şimdiki bu temizlik nere. KOMŞUM BEBEKLE ÖLDÜ

■ Hüseyin Özer (64): Komşumun kucağındak­i ve karnındaki bebeğiyle hayatını kaybettiği­ne şahit oldum. Yolun diğer tarafında Rizeli hamile bir kadın enkazın altında kaldı. Onu da kepçe öldürdü.

 ??  ?? Hasan Asil’in oğlu Tuncay’ı kaybettiği yerde, hayatını kaybedenle­r anısına anıt yükseliyor.
Hasan Asil’in oğlu Tuncay’ı kaybettiği yerde, hayatını kaybedenle­r anısına anıt yükseliyor.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Hasan Asil MXstafa Doğan Hüseyin Özer Yaşar Karataş Zülfiye Özer
Hasan Asil MXstafa Doğan Hüseyin Özer Yaşar Karataş Zülfiye Özer

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye