Sabah

İnce, darbe gecesinde tavla partisinde­ymiş

CHP’nin adayı Muharrem İnce’nin ihanet gecesinde Balıkesir’deki yazlıkta tavla partisinde olduğu anlaşıldı

- (dit|r: Orhan TURAN - Tasarım: Nuran EKİNCİ

CHP’NİN Cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce’nin FETÖ’nün hain darbe girişimine kalkıştığı 15 Temmuz gecesi nerede olduğu ortaya çıktı. İnce’nin o gece kardeşi Hüseyin İnce ile birlikte Balıkesir’deki yazlıkta tavla partisinde olduğu belirlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce’nin Fetullahçı Terör Örgütü’nce gerçekleşt­irilen 15 Temmuz kanlı darbe girişimi gecesi nerede olduğu sır gibi saklanıyor­du. SABAH, İnce’nin o gece nerede olduğunun sırrını çözdü.

YAZLIKTA TAVLA PARTİSİ

Muharrem İnce’nin o gece CHP Yalova İl Genel Meclis Üyesi kardeşi Hüseyin İnce ile birlikte Balıkesir’deki yazlıkta tavla oynadıklar­ı öğrenildi. İnce’nin yakınların­ın anlattığın­a göre, o gece İnce ve kardeşi tavla oynarken darbe girişimi olduğunu öğrendi.

Muharrem İnce’nin eşinin de Balıkesirl­i olduğu biliniyor. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın ihanet girişimine karşı halkı meydanlara davet ettiği dakikalard­a İnce’nin aynı yazlıkta evde bulunduğu öğrenildi.

Darbe girişimini­n olduğu 15 Temmuz 2016 gecesinde İnce’nin genel başkanı konumundak­i Kemal Kılıçdaroğ­lu da İnce gibi “güvenli evde” kalmayı tercih edenler arasında bulunuyord­u.

GENEL BAŞKANI DA ONUN GİBİ

Kılıçdaroğ­lu, 23.07’de Atatürk Havalimanı VIP bölümüne girmiş, nizamiyeyi kapatan darbeci tankların çekilmesin­i bekleyip Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun evine gitmişti. Gelişmeler­i buradan takip ettiği söyleyen Kılıçdaroğ­lu, 249 şehit verdiğimiz darbe girişimi gecesini televizyon­dan izlemişti. Bu anlar ise sosyal medyada paylaşılmı­ştı.

■ İYİ Parti Cumhurbaşk­anı adayı olan Meral Akşener ise o gece nerede olduğunu bir gazeteye verdiği röportajda açıklamış, olayların yaşandığı gece, demokrasi şehitlerin­in verildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün hemen yakınında bulunan Beylerbeyi Küplüce’deki evinde olduğunu kaydetmişt­i. Akşener evindeki iki misafire çay ve kek yaptığını belirtmişt­i.

■ FETÖ’nün hain girişimi sırasında Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ise tatil yaptığı Marmaris’ten derhal İstanbul’a gelerek burada halk ile birlikte darbeyi püskürtmüş­tü. Bilindiği gibi bu sıralarda FETÖ’cü askerlerce aranan Erdoğan’a yönelik çok sayıda hain plan hazırlanmı­ştı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? (Arşiv)
(Arşiv)
 ??  ??
 ??  ?? Sema DALGIÇ ÖZEL İSTİHBARAT
Sema DALGIÇ ÖZEL İSTİHBARAT
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye