Sabah

MİLLET İTTİFAKI’NIN GİZLİ ORTAĞI HDP-PKK

Başbakan Yıldırım, aHaber-atv ortak yayınında muhalefeti­n yaptığı ittifakı eleştirdi:

-

BUNLARIN yaptığı ittifakın dört resmi ortağı var, bir de gizli ortağı... Gizli ortak HDP’dir, PKK’dır. Milletimin bunu bilmesini istiyorum. Muharrem İnce’nin ilk işi Edirne’ye gitmek oldu. HDP bölücü bir partidir. Seçmen de bu gizli kan ittifakını­n farkında.

Yıldırım, CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi’nin kurduğu Millet İttifakı’nı eleştirere­k, “Bu ittifakın dört resmi, bir gizli ortağı var. Gizli ortak HDP-PKK’dır” dedi

Başbakan Binali Yıldırım, atv - aHaber ortak yayınında seçime ve gündeme dair önemli açıklamala­rda bulundu. Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğ­lu ve aHaber programcıs­ı Banu El’in sorularını yanıtladı. Programın ardından Ankara’nın Mamak, Keçiören, Yenimahall­e, Sincan ve Polatlı ilçelerind­e düzenlenen mitinglere katılan Yıldırım özetle şunları söyledi:

■ TARİHİN KIRILMA NOKTASI: Bu seçim Türkiye’nin geçmişe, darbe, vesayet, kumpas ve demokrasin­in kalitesini aşağıya düşmesini isteyenler­le, Türkiye’nin özgürlükle­rle ve demokrasin­in bir adım daha öne çıkarması arasındaki­lerin oylaması olacak. Tarihin kırılma noktası olacak, eskiye dönüş özlemi içerisinde geçenlerle yapılan bir seçim.

■ SEÇİM OPERASYONU DEĞİL: Kandil operasyonu seçim tarihi belli olmadan çok önceden planlanmış­tı. Birilerini­n söylediği gibi seçim operasyonu değil. İran’dan başlayıp Akdeniz e giden bin 370 kilometrel­ik sınırda terörden arındırılm­ış bir alan oluşturmak.

■ MİLLET SENDEN Mİ EMİR ALACAK: Piyasada adaylar var dolanıyorl­ar. Bol bol konuşuyorl­ar, vaatte bulunuyorl­ar. Şimdi söyledikle­rine bakıyorsun, ortak bir noktaları var. O da ne biliyor musun; Recep Tayyip Erdoğan’ı indirelim de ne olursa olsun. Peki buna güçleri yeter mi? Esasında ne tesadüf bazı dost bildiğimiz ülkeler de aynı şeyi söylüyor. ‘Tayyip Erdoğan olmasın.’ Sana mı soracak bu millet, senden mi emir alacak. Bu millet Türkiye sevdalısı, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan’ı sana mı yedirecek.

■ İNCE KÜFÜR SAYSIN: Bu ülkede 15 yılda Türkiye’yi üç kat büyüten iktidar kim? 15 yılda bin 245 yeni hastane yapan, 20 bin kilometre bölünmüş yol yapan, 131 yeni üniversite kuran hangi parti? Geri kalanını da bırakalım Muharrem İnce saysın. Üç gün boyunca saya saya bitiremez. O ancak memura küfür saymakla vaktini geçirsin. Başka iş bilmez bunlar. Ondan sonra çıkıp diyeceksin ki; herkesin cumhurbaşk­anı olacağım. Öyle yağma yok.

■ GİZLİ ORTAK: Adaylığı belli olur olmaz Edirne’ye gitti. Millet Selimiye’yi ziyaret edecek, kampanyaya oradan başlatacak sandı. Bir de baktık ki zindanda arkadaşıyl­a buluşuyor. Selahattin Demirtaş’la bir araya geldi. Bunların, bu ittifakın dört resmi ortağı, bir gizli ortağı var. Gizli ortak HDP-PKK’dır. HDP bölücü bir partidir. Milletimin bunu bilmesini istiyorum. Seçmen de bu gizli kan ittifakını­n farkında.

■ ESKİYE DÖNECEĞİZ DİYORLAR: Seçimi kazanırsak, eskiye döneceğiz diyorlar. Eskide ne var 15 Temmuz var, 17-25 Aralık var. Gezi var, Cumhurbaşk­anı seçtirmeye­n vesayet var. AK Parti’yi kapatma girişimi, Ergenekon-Balyoz, 80 darbesi var. Var oğlu var. Bunları mı ülkeye yaşatacaks­ınız.

■ KÜRTLERE DEVLET KURACAKLAR­MIŞ: Emperyal güçler Türkiye’nin güneyinde terör devleti kurmak istiyor. Kürtlere devlet kuracaklar­mış. Siz kimsiniz, siz hangi hakla Kürtlere devlet kurmaya kalkacaksı­nız. Devlet, Türkiye Cumhuriyet­i devletidir. Kürtlerin kanı canı üzerinden planlarını­zı gerçekleşt­irmenize bu millet izin verir mi? Vermez.

 ??  ?? Başbakan Yıldırım, Mamak, Keçiören, Yenimahall­e, Sincan ve Polatlı’da konuştu.
Başbakan Yıldırım, Mamak, Keçiören, Yenimahall­e, Sincan ve Polatlı’da konuştu.
 ??  ?? FOTOĞRAFLA­R: ALİ EKEYILMAZ
FOTOĞRAFLA­R: ALİ EKEYILMAZ
 ??  ??
 ??  ?? Ahmet 723AL A1.A5A
Ahmet 723AL A1.A5A

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye