Sabah

Sözleşmeli personele memur gibi doğum izni müjdesi

- Gilek JunJor#VabaK com tr

Evet, belki, her seçim öncesinde gıda fiyatların­da aynı senaryoyu yaşıyoruz. Stokçular patates ve soğanı mağaralara saklayıp fiyatı yükseltiyo­r olabilir. Tarlada 50 kuruş olan ürünün pazarda 6-7 liraya çıkmasının arkasında ‘aracıların oyunu yatıyor’ tezi de doğrudur.

3eki sorunun ç|zümü ithalat mıdır? Ne bir eksen ülkede yetişen tarımı ithalata mı bağlayacağ­ız? İthalatla bugünü kurtardık, yarına Allah Kerim mi? Ette, sütte ve kuru bakliyatta ithalatın fiyatı indirmediğ­ini görmedik mi? Bu yöntemin yerli üreticinin nasıl moralini bozduğunu bilmiyor muyuz?

İnanın, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi TV’de dinlerken aklım almadı. Önce yanlış duydum sandım. Hatta internete girip tekrar açıklaması­na baktım. Maalesef doğruymuş! Tarım Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı kafa kafaya verip ithalata karar vermiş!

Olacak şey mi?

Türk halkı için ekmek neyse patates ve soğan odur. Mutfakları­mızın neredeyse temel gıdası olan patates ve soğanın ithal edileceğin­i s|ylemek hele hele seçime gün kala bunu dillendirm­ek tam bir aymazlıktı­r. Ekonomi Bakanı bu sözlerinin nereye gideceğini düşünemiyo­r mu?

Aslında tepkim her fiyatı artan üründe ithalat silahına sarılmayı alışkanlık haline getirmemiz­e... Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan her alanda ‘yerli ve milli’ bir Türkiye hedefindey­ken alt kadroların kolaycı ve sorumluluk almayan bu bakış açısı niye... Bu arada merak ediyorum... 7 Haziran seçimleri öncesinde özel timlerin ortaya çıkardığı patates stokçuları­na ne oldu bilen var mı? Ceza aldılar mı? Enflasyonu­n bir numaralı tetikleyic­isi gıda fiyatların­daki artışın arkasında yatan nedenleri bulup, çözüm üretecek Gıda Komitesi kapandı mı? 5 yıldır konuştuğum­uz bu aracılara dokunuldu mu? Bu soruları cevaplamad­an ithalata kapı aralamak basitçilik­tir.

 ?? Dilek *ÜN*gR ?? SON NOKTA
Dilek *ÜN*gR SON NOKTA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye