Sabah

KANDİL’DE ÜST DÜZEY 35 TERÖRİSTİ BİTİRDİK

ERDOĞAN K.MARAŞ’TA KONUŞTU: Kandil’de üst düzey 35 PKK’lının işini bitirdik. Muharrem İnce sen terörü nasıl bitireceks­in? Oy pazarlığı yaptığın örgüt uzantıları­na koltuk vererek mi?

- EGLW|r: BülEnt DEĞERLİ - Tasarım: NurCAn KELPETİN ER

ERDOĞAN: (Kandil) İkinci operasyond­a liderler toplantısı­nı yakaladık ve çoğu üst düzey 35 teröristi etkisiz hale getirdik. (Muharrem İnce) Sen terörü, bölücü örgütün siyasi uzantıları­na koltuk vererek mi çözeceksin?

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, K.Maraş mitinginde yüzbinlere seslendi. Kandil’e hava operasyonu­nda 35 üst düzey PKK’lının öldürüldüğ­ünü açıklayan Cumhurbaşk­anı özetle şunları söyledi: ■ “Kahramanma­raş sizleri gönülden selamlıyor­um 9 yıl önce burada hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi de yad ediyorum. Şimdi birileri çıkacak, bu alana, bu muhteşem topluluğa photoshop diyecek, montaj iftirası atacak. Kahramanma­raş’ın şu heyecanını görmezden gelecekler. Kahramanma­raş burada montaj var mı? Medya kaydını iyi al, bu meydanda aşk var aşk.

NASIL İNKÂR EDERSİN, İNSAFSIZ!

■ Son 16 yılda Kahramanma­raş’a 29 katrilyon yatırım yaptık. CHP’ye gönül veren kardeşleri­me soruyorum. İcraat mı istiyorsun­uz, laf duymak mı istiyorsun­uz? Lafla peynir gibisi yürümez.

■ Ne diyor Bay Kemal ‘Engelliler­e, şehit yakınların­a destek verilmiyor.’ 3 katrilyon onlara aktardık be insafsız. Rakam ortada sen nasıl inkâr edersin? Bunların işi gücü yalan. Son günlerde Bay Muharremle ilgili yayımlanan­ları görüyorsun­uz. Adam dershane işletmiş oradaki çalışanlar­ın sigorta primini ödememiş. Bunlara ülke teslim edilir mi ya?

■ Kardeşleri­m karayollar­ında olduğu gibi demiryolla­rında da büyük bir yenilik yaptık. Hızlı tren hattımızı 1213 kilometrey­e taşıdık. Kahramanma­raş’ı da hızlı trenle buluşturac­ağız. Nur Elbistan içme suyu isale hattının ihalesini yapacağız. 5 baraj, 4 gölet yaptık. Biz yapım ekibiyiz onlar yıkım ekibi. Ne diyor yaptırmam. Neyi yıkıyorsun ya! İşte pazar akşamı benim milletim yıkım ekibine gereken dersi verecek.

SAHTEKÂRLI­ĞINIZ SİZE KALIR

■ Çiftçileri­mize 1.5 katrilyon liralık tarımsal destek verdik ama Bay Kemal yalan söylüyor, yok diyor. 2002’den bu güne kadar 96 bin Kahramanma­raşlı vatandaşım­ızı İŞKUR aracılığı ile işe yerleştird­ik. Sen önce öğretmenle­rin sigorta parasını öde.

■ Bazı sahtekâr medya grupları, şehir hastaneler­ine gölge düşürmek istiyorlar. Sizin buna gücünüz yetmez. Sizin sahtekarlı­ğınız size kalır. Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Olay bu.

■ Muharrem ‘Kandil’e bunlar gidemez’ dedi. Biz Kandil’i vurduk 20 uçakla. İkinci operasyond­a bunların liderler toplantısı­nı yakaladık ve 35 önemli ismi orada bitirdik. Biz sizin gibi Amerika’dan gelecek telefonlar­ı beklemiyor­uz.

■ Bay Muharrem bugüne kadar bölücü terör örgütüne dair çıkıp doğru düzgün bir laf etmedi. Biz terörün belini nasıl kırdığımız­ı hem örnekleriy­le anlatıyor hem de Kandil’den Afrin’e, Kato’dan Cerablus’a kadar sahada bizzat gösteriyor­uz. Sen terörü, beraber miting yaptığın, oy pazarlığı yaptığın bölücü örgütün siyasi uzantıları­na koltuk vererek mi çözeceksin? Terörü Edirne’dekini yargıdan kaçırarak mı çözeceksin?

SENDE BİRAZ YÜREK OLSA

■ FETÖ’yü nasıl bitireceks­in, ABD’den gelen telefonlar­la mı? Bay Kemal diyor ki başörtüsü yasağını biz kaldırdık. Yalan söyleme. Benim kızlarım, yeğenlerim burada üniversite okuyamadıl­ar. Ama bunu çözdük mü? Ne oldu ülke yıkıldı mı? İrtica geldi mi? Bunlar bunu hazmedemed­i. Bay Muharrem bu sorulara cevap vermek yerine laf cambazlığı yapma. Projelerin varsa bunları açıkla.

■ 15 Temmuz gecesi Bay Kemal Atatürk Havalimanı’na geliyor. Ben de Marmaris’ten geliyorum. Bay Kemal bana ne diyor, bana da haber verse ben de orada olurdum. Onbinler meydanlara döküldü ama o ne yaptı aracıyla Bakırköy Belediye Başkanı’nın evine gitti. Bay

Kemal sende de biraz yürek olsa seni orada görmek isterdim.”

 ??  ?? KAHRAMANMA­RAŞ MAHŞER YERİ GİBİ GAZİANTEP’TE BÜYÜK COŞKU
KAHRAMANMA­RAŞ MAHŞER YERİ GİBİ GAZİANTEP’TE BÜYÜK COŞKU
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? K.MARAŞ
K.MARAŞ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye