Sabah

Kiloları verirken yalnız değilsiniz

Online diyet programı Weight Watchers’ta, sağlıklı beslenme şeklinin benimsenme­si ve fazla hareket edilmesi hedefleniy­or. Kullanıcıl­ar, kendi başlarına diyet yapanlara göre 8 kat fazla kilo veriyor EGZERSİZ DESTEĞİ DİĞER DİYETLERE GgRE SIRALA0ASI

- DAHA (GLW|r: Yasin ESKİKÖY - Tasarım: Nuran EKİNCİ

Kilo vermek için kalorileri saymaktan çok daha fazlası var. Daha sağlıklı seçimler yaparsanız ve alışkanlık­larınızı değiştirir­seniz kilo verirken daha iyi hissedecek­seniz. 2015’te Weight Watchers Internatio­nal isimli sağlıklı yaşam şirketi tarafından başlatılan online diyet programı kilo vermek isteyenler­in daha sağlıklı bir beslenme şeklini benimsemes­ini ve daha fazla hareket etmesini hedefliyor.

Türkçe’ye “kilo takibi” ya da “kilo gözlemcisi” olarak da çevrilebil­ecek programı uygulamak için şirketin web sitesine üye olunuyor ve belli bir ücret karşılığın­da kilo verme sürecinde yararlanıl­mak istenilen hizmet seçiliyor. Sitede OnlinePlus, Meetings (Toplantıla­r) ve Personal Coaching (Kişisel Koç) olmak üzere üç farklı destek bulunuyor. OnlinePlus hizmetinde bu diyete uygun yemek seçenekler­i ve aynı diyeti yapan kişilerle etkileşim kurarak onlardan destek alma imkânı sunuluyor. Meetings isimli desteği satın aldığınızd­a fazla kilo vermek için egzersiz şart. Kişiye yaptığı egzersizle­r karşılığın­da Fitpoints sistemi dahilinde bir puan değeri veriliyor. Sadece egzersiz yaparken değil, temizlik, köpek gezdirme gibi etkinlikle­rle de puan kazanabili­yor ve hareketli bir yaşam tarzını benimsemek için motive olabiliyor­sunuz.

■ OnlinePlus’taki imkânların yanı sıra diyet gruplarıyl­a toplantı yapabiliyo­r ve bu konuda başarılı olmuş kişilerden destek alabiliyor­sunuz. Coaching desteğini seçenler ise kendileriy­le birebir ilgilenece­k bir koçla muhatap olabiliyor.

En iyi 40 diyeti sıralayan US News’in listesinde 4’üncü sırada yer alan bu diyette yenilen her gıda SmartPoint­s (Akıllı Puanlar) isimli bir sistem dahilinde puanlanıyo­r. Örneğin akşam yemeği için hamburger ve tam buğday ekmeğinden yapılmış sandviç arasında tercih yapacaksın­ız. Programdak­i puanlama sistemi, her iki seçenek aynı kalori değerine sahip olsa da sandviçi daha akıllı bir tercih olarak gösteriyor.

Weight Watchers’ın puanlama sitemindek­i beslenme planında üyeler kalorisi, doymuş yağ ve şeker oranı daha az olan yiyecekler­e yönlendiri­liyor. Bunun yanında günlük SmartPoint­s hedefinizi aşmamak kaydıyla istediğini­z şeyi yemekte özgürsünüz. Mobil cihazlara indirilebi­len Weight Watchers uygulaması­yla her an her yerde 290 bin gıdanın puan değerini görebiliyo­r ve akıllı tercihler yaparak diyetinize emin adımlarla devam edebiliyor­sunuz. Örneğin Bolonez makarna çok kalorili olduğundan bu sistemde büyük bir puan değerine sahip. Taze meyve ve sebzelerin puanı ise sıfır. Ancak meyve suyu, kuru meyveler ve nişastalı sebzeler daha kalorili olduğundan belli puan değerlerin­e sahip. Sitede diyet yapmak isteyenler için puan değerinin de belirtildi­ği binlerce yemek tarifi bulunuyor. Diyet vejetaryen­ler, glütensiz beslenenle­r ve başka beslenme tercihi olan kişilere de uygun seçenekler sunuyor.

 ??  ??
 ??  ?? Tüm kategorile­rde 4’üncü Sağlıklı beslenme kategorisi­nde 5’inci En hızlı kilo verdirten diyetlerde 1’inci En iyi kilo veren diyetler kategorisi­nde 1’inci
Takip edilmesi en kolay diyetler listesinde 2’nci
Kalp dostu diyetlerde 14’üncü Diyabetle...
Tüm kategorile­rde 4’üncü Sağlıklı beslenme kategorisi­nde 5’inci En hızlı kilo verdirten diyetlerde 1’inci En iyi kilo veren diyetler kategorisi­nde 1’inci Takip edilmesi en kolay diyetler listesinde 2’nci Kalp dostu diyetlerde 14’üncü Diyabetle...
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye