Sabah

Millet oyunun FARKINDA Darbe ve terör örgütleriy­le Türkiye·yi dize getiremeye­nlerin ekonomik operasyona başvurduğu­nu söyleyen Başbakan Yıldırım, “Millet oyunun farkında, girişimler­i boşa çıktı” dedi

-

MAKİNE-imalat sanayi, kimya otomotiv, ilaç, elektronik ve gıda sektörleri yeni dönemde Türkiye’yi omuzlayaca­k. Bunların ekonomi ve milli gelire katkısı 137 milyar dolar, istihdama 3.5 milyon ve ihracata katkısı 172 milyar dolar olacak. İhracatta yüksek teknolojin­in payı yüzde 15 olacak. Yerli ve milli adımlarla dışa bağımlılığ­ı azaltacağı­z. YENİ havalimanı muazzam bir proje. Aklı ermeyen insanlar taşladı bunu. Delik deşik bir araziydi orası. O araziyi rehabilite ettik, atıl araziden dev bir proje çıkardık. Bu havalimanı ile birlikte üç kıtanın aktarma merkezi İstanbul olacak. 10 milyar 250 milyon euroluk yatırım yapılıyor. Bunu Muharrem İnce anlamaz. Yatırım, 25 yılda Türkiye’nin kasasına 140 milyar TL para koyacak.

Başbakan Binali Yıldırım, ATV-A Haber ortak yayınında seçime ve gündeme dair önemli açıklamala­rda bulundu. SABAH Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğ­lu ve A Haber programcıs­ı Banu El’in sorularını yanıtlayan Yıldırım, “Açık darbe, proje terör örgütü ve vesayet girişimler­i ile Türkiye’yi dize getiremedi­ler, ekonomi darbesine başvurdula­r. Ama bu da iş görmedi, millet büyük resmi gördü. Hızlı şekilde tedbirleri­mizi aldık. Millet oyunun farkında, ekonomi operasyonu da boşa çıktı. Seçimden sonra yükselen ve büyüme içinde olan bir ekonomi ile yeniden tanışacakl­ar” dedi. Yıldırım özetle şunları söyledi:

● SEÇİM ERTELEMESİ VAR: Seçimler her zaman insanların gelecek planlarını beklemeye almasına sebep olur. Piyasada durgunluk var ama ekonomiyle ilgili değil. Seçim sonucunu bekleyen bir kitle var. Şu an sorun bu. İşadamı ve küresel yatırımcıl­ar da ‘seçimi bekleyelim sonucu bir görelim’ havasında hareket ediyor.

● OPERASYON TUTMADI: Seçim tarihi belli olduktan sonra Türkiye ekonomisi üzerinde değerlendi­rme yapanlar aşırı bir gayret içine girdi. Bu çok manidar. Durup dururken ‘Türkiye ekonomisi kötüye gidiyor, ne olacak’ şeklindeki koparılan yaygara ve büyük operasyona vatandaş adını koydu. Vatandaş ‘Bu Türkiye’ye, Erdoğan’a operasyond­ur’ diyor. Ama vatandaş bize ‘araçlarını­z olsun, önlemlerin­izi alın, diz çöktüremes­inler’ de diyor. Haklılar.

● GIDA ÜZERİNDEN SİYASET: Muhalefet kampanyala­rı dürüstçe yapmalı. Sebze ve meyve fiyatları üzerinden siyaset yapmak aymazlıktı­r. Üretim noktaların­da fiyatlara yönelik başlatılan spekülasyo­nlardan kaynaklana­n fiyat artışı var, birkaç gün içinde ortadan kalkacak. Bu sorun için yasal altyapıyı yaptık, soğuk tedarik zincirine geçiyoruz.

● İŞSİZLİK BİTECEK: Halen yüzde 5-6’nın üzerinde genç işsizlik var. İşsizlik sorununu ortadan kaldıracağ­ız.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye