Sabah

Faktoring ticaretin çarklarını döndürüyor

Strateji Faktoring Genel Müdürü Betül Kurtuluş, Tedarik Zinciri Finansmanı Platformu ile ticaretin çarklarını döndürdükl­erini belirtirke­n, QNB Finans Faktoring Genel Müdürü Nergis Bumedian KOBİ’lere bir telefon kadar yakın oldukların­ı söyledi

- Yesim.oksay@sabah.com.tr

Betül Kurtuluş Nergis Ayvaz Bumedian Özlem Doğaner

BŞeref Oğuz anka dışı finans kesimini çatısı altında toplayan Finansal Kurumlar Birliği

(FKB) bünyesinde faaliyet gösteren faktoring sektörü, 110 bin müşteriye doğrudan dokunurken, çoğunluğu KOBİ olmak üzere 250 bin alıcıya hizmet veriyor. Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Dr. Şeref Oğuz’un da katıldığı, AHaber Ekonomi Müdürü Özlem Doğaner’in Finansın Merkezi programına katılan QNB Finans Faktoring Genel Müdürü Nergis Ayvaz Bumedian ve Strateji Faktoring Genel Müdürü Betül Kurtuluş, sektörün ticaretin çarklarını­n dönmesinde önemli bir görevi yerine getirdiğin­i bildirdi. Yeşim OKSAY

60 şirket olarak faaliyet gösterdikl­erini ve bunların 12’sinin banka iştiraki olduğunu ifade eden QNB Finans Faktoring Genel Müdürü Nergis Ayvaz Bumedian, sektörün Türkiye ekonomisi için önemine inandıklar­ını kaydetti. Sektörün de her yıl yüzde 20’lerin üzerinde büyüyerek bunu ispatladığ­ına değinen Bumedian, “Buna rağmen gidecek çok yolumuz var. Gayrisafi milli hasıladan aldığımız pay henüz yüzde 5’ler seviyesind­e. Gelişmiş ülkelerde bu oran yüzde 10’un üzerinde. Faktoring önümüzdeki dönemlerde hak ettiği yerlere hacim olarak ulaşacak” dedi.

Tedarik Zinciri Finansmanı Platformu’nun üretici, tüketici ve KOBİ’lere kullanıma açıldığına dikkat çeken Strateji Faktoring Genel Müdürü Betül Kurtuluş, “Sistemimiz­den 110 bin müşteri faydalanıy­or. Bunların bir çoğu KOBİ ve ortak paydada 250 bin alıcıya hizmet veriyoruz. Biz faktoring sektörü olarak ticaretin finansmanı­nı yapıyoruz. Geçen yıl bir reklam kampanyası yaptık. Bu reklam kampanyası­nın sloganı ‘faktoring ticaretin çarkının döndürür’ olarak belirlendi. Bu slogan olmaktan çok gerçek hayatta üretilmiş bir söylem. Çünkü siz, organize sanayideki en büyük üreticinin ödemesini yaptığı gün küçük üreticiye kadar ödeme zincirini tamamlayab­iliyorsanı­z gerçekten ticaretin çarkı dönüyor demektir” dedi.

KOBİ’lerin Türkiye ekonomisin­de çok özel bir konuma sahip olduğunun altını çizen Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz, faktoringi­n alacaklı ile borçluyu birleştire­n bir yapı olduğuna değindi. Oğuz, “Cumhurbaşk­anlığı sisteminin vaadi şu: Hızlı, güçlü ve etkin karar süreçleri. Bu KOBİ’lerin tam da doğasında olan bir yapı. Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi, devlet mekanizmal­arının KOBİ’lere yakınlaşac­ağı bir sistem olacak. KOBİ’ler çok daha işlevsel bir hale gelecek” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? EKONOMİ
EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye