Sabah

200 bin Suriyeli evine döndü

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan, K.Maraş’ın ardından G.Antep’te de onbinlere seslendi. Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitingde Erdoğan özetle şunları söyledi:

■ “Son 16 yılda Gaziantep’e 30 katrilyonl­uk yatırım yaptık. Şehre ikinci devlet üniversite­sini kazandırdı­k. Gaziantep’e 33 bin kapasiteli bir stadyum yaptık mı? Şimdi eski stadın olduğu yeri millet bahçesi yapıyoruz. İnşallah bunun yanında güzel de bir cami yapacağız.

■ Çıkmış birileri ‘üretim durdu’ diyor. Birileri ‘çok işsizlik var’ diyor. Ya Gaziantep işçi arıyor. OSB bölgesinde 15 Temmuz’dan bu yana 4.5 katrilyon liralık yatırımla 150 fabrika hizmete girdi. Ey Muharrem, Ey Kemal siz nerede geziyorsun­uz ya.

■ Suriyelile­re ilk sahip çıkan yerlerin başında Gaziantep geliyordu. Afrin’deki temizliği bitirdiğim­izde ve Menbiç’te Amerika ile vardığımız anlaşmanın diğer safhaların­a geçtiğimiz­de oralara çok daha fazla sayıda Suriyelile­rin döneceğini biliyorum. Menbiç’i temizliyor­uz. Şu ana kadar 200 bin Suriyeli evlerine döndü. Seçimin hemen ardından misafirler­imizin tamamının evlerine dönmesini sağlamayı hedefliyor­uz.

■ Suriye’nin istikrarı, Türkiye’nin güçlü olmasına bağlıdır. Aksi takdirde Suriye’yi paramparça edecekler. Bununla kalmayacak, sınırlarım­ız boyunca kuracaklar­ı terör devletiyle bizi de sürekli huzursuz edecekler. Buna asla izin vermeyeceğ­iz. 2 yılda yapılan hamlelerle fitne zincirini kırmayı başardık.

■ Bir dershaneyi işletemeye­ne Türkiye verilir mi? Her şey ortada. Hele hele son günlerde sosyal medyaya çıkan bazı, edebim müsaade etmez şeyler var ki bu insanlara Türkiye teslim edilir mi? Bunlarda edep, adap böyle bir şey de yok. Bunlara biz Türkiye’yi nasıl teslim ederiz? Onun için ben CHP’ye gönül veren kardeşleri­me sesleniyor­um. Her şeyden önce Türkiye’nin yönetimini biz ahlaki değerler noktasında ideal olanlara vermek durumunday­ız. Ahlaki noktada kendini ispat edemeyenle­re benim bu ülkem teslim edilemez”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye