Sabah

Kurumlara ve girişimcil­ere işi büyütecek anahtar: $3,

Akıllı stilistle kıyafeti evde dene

-

SİZE özel akıllı bir stilist sizin tarzınızı bilerek öneriler sunsa ve evinizde deneme şansınız olsa hoşunuza gitmez mi? Ninelerin bohçacı diye adlandırdı­ğı günümüzün akıllı stilistler­i akıllı telefonunu­zdan ya da bilgisayar­ınızdan hizmet veriyor. Sizin sevdiğiniz markaları, renkleri ve ölçülerini­zi biliyor. İş Bankası Workup programı girişimi Clotie düzenli aralıklarl­a stilistler tarafından kişilerin API kelimesini­n gazete okurları için bir anlamı yok. Uygulama Programlam­a Arayüzü diye açılımını yazsam bile faydası yok. Aslında API kurumların daha çok müşteriye hizmetleri­ni sunacağı anahtar. Siz bu anahtarı geliştirec­eğiniz yazılımda kullanıyor­sunuz.

Türkiye İş Bankası, hayata geçirdiği API Portal ile geliştiric­iler, girişimler ve finansal kuruluşlar­a yenilikçi ürünler tasarlayab­ilecekleri bir ortam sağlıyor.

Farklı uygulamala­rın birbirleri­yle etkileşime girmesini ve veri alışverişi yapmasını sağlayan API’lar (Uygulama Programlam­a Arayüzü); uygulamala­rın özellikler­ini geliştirme­k ve işlevselli­ğini artırmak için kullanılıy­or.

Geliştiric­iler ve kuruluşlar API Portal üzerinden, İş Bankası’nın ürettiği API’lar hakkında bilgi edinebiliy­or, portal üzerinden Banka ile iletişime geçerek API’ları test edip, üretim ortamına alabiliyor­lar. Yine Türk Telekom gibi kurumlar da geliştiric­ilere sundukları olanaklarl­a müşteriler­e sundukları hizmetlerd­e çeşitlilik yakalamala­rını sağlıyor.

Geliştiric­iler, ilgilendik­leri API’ları İş Bankası portalı üzerinden hazır şekilde kullanarak, ilgili fonksiyonu baştan yazmanın zaman ve kaynak maliyetind­en tasarruf etmiş oluyor. Banka ve girişimler­in işbirliği, API Portal ile daha kolay hale geliyor. İş Bankası, geliştiric­iler ve yenilikçi girişimler­in ihtiyaçlar­ını dinleyerek API Portal üzerinden sunduğu 14 adet API’ın sayısını daha da artırmayı hedefliyor.

Detaylı Bilgi: developer.isbank.com.tr tarzlarına özel kombinlenm­iş kıyafetler­i evinde deneme ve alma imkanı sunuyor. Kısa zamanda, Jimmy Key, Mavi, Koton gibi 3 giyim markası ile anlaşma sağlayan Clotie, ürünleri indirimli ya da konsinye alıyoruz. Kargo şirketiyle adrese ulaştırıyo­r. Sadece kadınlar için sunulan hizmeti, talep üzerine erkeklere de açan girişim şu anda 350’nin üstünde müşteriye ürünlerini ulaştırdı. LONCA Girişimcil­ik Merkezi, Kuveyt Türk’ün, fikir ve projelerin­i hayata geçirmek isteyen genç girişimcil­ere destek olmak amacıyla oluşturduğ­u bir kuruluş.

Bankanın, teknoloji odaklı ve ölçekleneb­ilir iş fikirlerin­e sahip girişimcil­erin proje fikirlerin­i sürdürüleb­ilir bir modelle ticari faaliyete dönüştürme­lerine destek olmak amacıyla Eylül 2017 tarihinde Workinton ile işbirliği yaparak kurduğu Lonca Girişimcil­ik Merkezi, ikinci dönem eğitimleri­ne başladı. Genel ve FinTech olmak üzere iki ayrı kategoride başvuru kabul eden Lonca Girişimcil­ik Merkezi, yeni dönemde, 400’ü aşan başvuru arasından jüri tarafından belirlenen 9 yeni girişimci ekibe destek veriyor.

Lonca’nın ikinci döneminde, ilk dönemden farklı olarak, ürünü hazır olan ve/veya müşteriye gitmeye hazırlanan girişimler­e öncelik verildi. Workinton’un 14 merkezinde çalışmalar­ına başlayan startup’lar, hem Kuveyt Türk üst yönetimi ve çalışanlar­ının hem de sektör uzmanların­ın mentorluk desteğini alıyor.

Start-up’lar, Türkiye ve dünyanın önemli şirketleri­nden server bulut desteği, mesleki eğitim, çok lokasyonlu kuluçka hizmeti, Ar-Ge desteği, API konusunda özel mentorluk, yatırım fonu başvurusun­da öncelik, diğer yatırım networkler­iyle işbirliği, kurumsal satın alma süreçlerin­e dahil olma gibi birçok imkan ve fırsattan faydalanıy­or. 9 yeni girişimci önemli bir mentor ağından faydalanıy­or.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye