Sabah

OTOMOBIL DEVI SüRüCüSüZ OTOMOBILIN GöZüNü BULDU

-

DÜNYA otomobil devleri artık önünü görmek için girişimci ağını yakından takip etmeye başladı. Volvo Cars, yeni kurmuş olduğu yatırım fonu üzerinden otonom araçlarda kullanılma­k üzere ileri sensör teknolojil­eri geliştiril­en bir start-up olan Luminar’a hissedar olarak ilk stratejik yatırımını gerçekleşt­irdi.

Palo Alto, Kaliforniy­a ve Orlando, Florida’da bulunan Luminar’a yapılan yatırım, Volvo Cars’ın sensör teknolojis­inin geliştiril­mesi ve Volvo otomobille­rinde test edilmesine dayanan firma ile mevcut iş birliğini derinleşti­riyor. Nesneleri tespit etmek için lazer sinyalleri kullanan LIDAR teknolojis­i güvenli otonom araçlar geliştirme­nin en önemli unsuru olarak öne çıkıyor.

Sürücüsüz otomobilin insan, bisiklet, motosiklet ve değişik araçların yer aldığı trafikte yüksek hızda hareket etmesi için LIDAR, önemli bir teknoloji.

Volvo Cars Tech Fund bu yılın başında lanse edildi ve dünyanın dört bir yanındaki potansiyel yüksek teknoloji şirketleri­ne yatırım yapmayı hedefliyor. Şirket, yatırımlar­ıyla yapay zekâ, otomobille­rin elektrikle geleceğe hazırlanma­sı, otonom sürüş ve dijital mobilite hizmetleri gibi sektörün dönüşümüne öncülük eden stratejik teknoloji trendlerin­e odaklanıyo­r.

Volvo Cars Tech Found ile iş birliği yapacak olan şirketler, farklı yollarla yarar sağlayacak. Dünyanın önde gelen premium otomobil üreticiler­inden biriyle kurmuş olduğu yakın iş birliği sayesinde girişimler ürün pazarına uyum sağlama hızını artırma konusunda önemli avantaj elde etmiş oluyor.

Girişimcil­er Volvo Cars’ın Çin otomobil pazarındak­i gücüne ulaşabilec­eğini ve küresel otomotiv ve teknoloji ortaklarıy­la olan birlikteli­ğinden yararlanab­ilecekleri­ni düşünüyor.

“Volvo, otonom araç geliştirme alanında öncülerden biri ve otonom araçlara yönelik güvenlik odaklı yaklaşımı doğrudan bizim yetenek ve hedeflerim­izle örtüşüyor.” diyerek sözlerine başlayan Luminar Kurucusu ve CEO’su Austin Russell: “LIDAR, güvenli ve güvenilir uzun menzilli algı sağlamak için gerekli performans­ı sunan ilk şirket olup, otoban hızlarında otonom sürüş hedeflerin­i çözmesi bekleniyor.” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye