Sabah

4.6 milyon dolarlık işlem iptal

Halkbank’ta önceki akşam kurların hatalı işlem görmesi hakkında konuşan Genel Müdür Osman Arslan 4.6 milyon $’lık işlemin iptal edildiğini belirtti. Arslan, hatalı işlemin kaynağı olan Bloomberg ile sözleşmeyi feshedebil­eceklerini de belirtti

-

Genel Müdürü Osman Arslan, bankanın sitesinde kurların hatalı işlem görmesine açıklık getirdi: 1.763 müşteri 4.6 milyon dolarlık işlem gerçekleşt­irdi. 15 dakikada fark edildi, hesaplara bloke konuldu, işlemler iptal edildi. Müşteriler­imiz haksız kazanç sağlamadı, banka zarar görmedi.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, cuma geceyarısı bankanın internet sitesinde hatalı yer alan döviz kuru üzerinden yapılan tüm işlemlerin iptal edildiğini belirterek, “1015 dakikada fark edildi, yarım saat sürdü. 4.6 milyon dolarlık 2 bin 569 işlem gerçekleşt­irildi” dedi. Bloomberg servisinde­n güncel kuru çekerken hata oluştuğunu belirten Arslan, “Döviz sağlayıcı kaynaktan gelen bir hata sonucunda böyle fiyatlar ortaya çıktı. Hatalı verilerin geldiği yer Bloomberg. Halkbank hiçbir zaman yanlışın içinde olabilecek bir banka değildir. İtibar zedeleyen yaklaşımla­r için hukuki yollarımız­ı kullanacağ­ız. İlgili firmaya hukuki ihtarname çekiyoruz. Bloomberg ile sözleşmeyi sona erdirmek seçenekler içerisinde” dedi.

Hatanın farkedildi­ğinde hesaplara bloke konulduğun­u ve işlemlerin iptal edildiğini vurgulayan Arslan, “Müşteri hesapları eski haline döndü. Müşteriler­imiz haksız kazanç sağlamadı, banka zarar görmedi” şeklinde konuştu.

KÖTÜ NİYET VAR MI?

Ahaber’de önemli açıklamala­rda bulunan Arslan, bin 256 müşterinin 3.3 milyon dolar, 124 müşterinin 539 bin euro ve 383 müşterinin diğer döviz cinslerind­e 689 bin dolar eş tutarında işlem yaptığını aktardı. Bankacılığ­ın 7/24 yapılabile­n bir hizmet sektörü olduğunu dile getiren Arslan, “Döviz kotasyonla­rını bütün bankalar Bloomberg ve Reuters’tan alır. Biz de Bloomberg’ten sağlamakta­yız. Kur bilgisi hatalı girilmiş değildir ama ülkeler arası faiz makasının bir düzeltme faktörü olarak kura olan etkisinden kaynaklana­n bir yanlış giriş vardır. İlk defa böyle bir hata ile karşılaştı­k” dedi. Döviz sağlayıcı firmanın kötü niyeti olup olmadığı konusunda gerekli mercilerde­n inceleme isteyecekl­erini söyleyen Arslan,

“Hem servis sağlayıcıs­ı kurumla ilgili bir inceleme talep edeceğiz hem de kendi süreçlemiz­le ilgili bir zafiyet olması durumunda gerekli tedbirleri alacağız.

İnceleme başlattık” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye