Sabah

Şeref OĞUZ

-

Çünkü her şey algıya dayanıyor ve da bir süre sonra GERçEğE

dönüşüyor.

Dünya, 20 yıldır beklenti yönetimini, E[PECTATION MANAGEMENT), yalnızca ekonomide değil, siyaset, sosyoloji ve yönetimde de uyguluyor. 9aat edilen GELECEğIN BENIMSENME­SI ve toplumun bu beklentile­re uyması, iletişim devriminin de katkısıyla, “KULLANANıN ELINDE” mucizeler doğurabili­yor. Beklenti yönetimini­n GüCü ve ENERJISI, bunu yöneten kuruma duyulan güven ve itibardan besleniyor.

Gerek şart bu “GüVEN”dir. Yeter şart ise “BEKLENTINI­N” hayatın pratiğiyle çelişmemes­idir. Aklı dışarıda bırakan hiçbir beklenti, SüRDüRüLEB­ILIR olamadığı gibi işe de yaramıyor.

Beklenti yönetimi, sadece SEVGILILER­IN ILIşKILERI­NI IYI TUTMASı için yoktur. Bir şIRKET çALışANı için beklenti yönetimi, görev tanımı her iki yönde (çOK çALışMAK VE KAYTARMAMA­K) abartıldığ­ında önem kazanır. İşe 9’da gelmesi beklenen çalışan, bunu abartır SüREKLI 7’DE GELIRSE, herkes gibi 9’da işe geldiğinde “GEç KALMışTıR” ve oluşturduğ­u beklenti, BAşıNA DERT açabilir.

Aynı şirketin TEPE YöNETICISI, çalışanınd­an daha fazla beklenti yönetimi ustası olmak zorundadır. Neticede onlarca, yüzlerce çalışanın kurumdan, kendisinde­n, hayattan, kariyerden beklentile­ri vardır. Genelde HERKESIN ISTEğINI KARşıLAYAN yöneticile­r değil, bu istekleri DOğRU DOZDA YöNETENLER sevilir, sayılır.

KENT YöNETICILE­RININ BEKLENTI YöNETIMI, daha hassas ve daha karmaşık yapıdadır. Kentin lideri, hemşeriler­inin beklentile­rine “DOğRU DOZDA” karşılık veremezse, AğZıYLA KUş TUTSA, yaranamaz.

PIYASADAKI BEKLENTILE­RI YöNETMEK MI" Yerim bitti. Bu GELECEK YAZıNıN KONUSU olsun.

seref.oguz#sabah.com.tr

 ??  ?? ÖNERİ-YORUM
ÖNERİ-YORUM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye