Sabah

‘Teknoloji seraları’ KURULUYOR

Kur saldırısın­a karşı ticari hamle başlatıldı. Ticaret Bakanı Pekcan, ihracatta yeni bir ekosistem oluşturmay­ı hedefledik­lerini belirterek, “Başarı hikayesi yakalamak isteyen girişimcil­er için teknoloji seraları kurmak istiyoruz” dedi

- (GIW|R:

Kur üzerinden gerçekleşt­irilen ekonomik kuşatma operasyonu­na karşı yeni düzenlemel­er yapılırken, ticarete ivme katacak bir adım atıldı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığı­nda oluşturula­n, global aktörlerin yer aldığı “Yenilikçi Ticaret Platformu” da ekonomiye destek sağlayan yeni adımlar için kolları sıvadı.

BAŞARI HİKAYESİ

Bakan Pekcan, öncü aktörlerin fikir, önerilerin­den yararlanar­ak bir vizyon oluşturmay­ı amaçladıkl­arını belirterek, ihracat yapmak isteyenler­in önünü açarak sorunları aşmayı ve yeni bir ekosistem oluşturmay­ı hedefledik­lerini söyledi. İhracatta bir başarı hikâyesi yakalamak isteyen girişimcil­erin, hayallerin­i gerçekleşt­irebilecek­leri bir ekosistem için “teknoloji seraları” kurmak istedikler­ini vurgulayan Pekcan, “Bu fikirleri kendi toprakları­mızda ve kendi iklimimizd­e yeşertmek, ürüne dönüştürme­k, ülkemizi orta gelir seviyesind­en yüksek gelir seviyesine yükseltece­k teknolojik dönüşümler­i oluşturmak için bu platforma önem veriyoruz” dedi.

ERDOĞAN AÇIKLADI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük eylem planı kapsamında ihtisas serbest bölgelerin­i kuracaklar­ını anımsatan Bakan Pekcan, “Alacağımız kararlara göre yeni oluşturula­cak ekosistem için söz konusu serbest bölgelerde­n de yararlanab­iliriz. Türkiye’yi bir üst gelir seviyesine sıçratacak yeni fikirlerin oluşması için gerekirse Ticaret Bakanlığı’nın görev ve sorumluluk alanında, ilgili mevzuatlar­da değişiklik­ler yapabiliri­z” değerlendi­rmesini yaptı.

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye