Sabah

Tarafsız yargı için kararlıyız

Başkan Erdoğan Adli Yıl açılışı için mesaj yayımladı: Bağımsız ve tarafsız bir yargının işleyişini güçlendirm­e konusunda kararlıyız. Cumhurbaşk­anlığı sistemi yargının da güçlenmesi­ne katkı sağlayacak

- EdiW|r: Orhan T8RAN - Tasarım: Nigar TEKİN

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bir dönem yargıyı ele geçiren FETÖ’nün ülkeyi felaketin eşiğine getirdiğin­i belirterek “Bizler, adil bir şekilde hüküm veren, gerçek anlamda bağımsız ve tarafsız bir yargının işleyişini güçlendirm­e konusunda kararlıyız. Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi, yasama ve yürütme ile birlikte yargının da gelişmesin­e, güçlenmesi­ne, bağımsızlı­ğına ve tarafsızlı­ğına katkı sağlayacak­tır” dedi. 3 Eylül Adli Yıl Açılışı münasebeti­yle mesaj yayımlayan Başkan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

Milletimiz, tarih boyunca, adaletiyle ünlü nice güçlü devletler inşa etmiştir. Türkiye Cumhuriyet­i de, adaleti tüm vatandaşla­rımızın ve her insanın en tabii hakkı olarak gören bir anlayışla, yasama, yürütme ve yargı erkleri üzerine bina edilmiştir. Tarih bize, adalet terazisini gözetmeyi bırakanlar­ın, er ya da geç zillet çukuruna gömülmeye mahkûm oldukların­ı gösteriyor.

Yakın tarihimizd­e, devletin ve milletin diğer kurumlarıy­la birlikte adaleti de kendi karanlık emellerini­n aracı haline dönüştüren bir terör örgütünün, ülkemizi felaketin eşiğine getirebild­iğine hep birlikte tanık olduk. Milletimiz­in istiklal ve istikbalin­e saldırı anlamı taşıyan bu süreç, ülkenin meşru yönetimini hedef alan emniyet-yargı darbe girişimi olarak tarif ettiğimiz 17-25 Aralık hadisesind­en 15 Temmuz ihanetine kadar uzanmıştır. Büyük bir cesaretle canları pahasına hainlerin karşısına dikilerek darbe girişimini bertaraf eden aziz milletimiz, istiklal ve istikbalin­in yanı sıra adalet hakkına da sahip çıkmıştır.

Bizler, ülkesinin ve milletinin birliğini, dirliğini, bekasını gaye edinen, adil bir şekilde hüküm veren, gerçek anlamda bağımsız ve tarafsız bir yargının işleyişini güçlendirm­e konusunda kararlıyız. Bir kez daha hatırlatma­k isteriz ki, “cihana adalet armağan etmek için” yola çıkan bu millete hizmet eden tüm yargı mensupları, tarafını daima “hukukun üstünlüğün­den” yana seçmek zorundadır. Yargı mensupları­nın tamamı, adalet sancağını, her hal ve şart altında dimdik ayakta tutacak cesarete sahip olmalıdır. Mehmet Selim Kiraz başta olmak üzere, kendilerin­i rahmetle yad ettiğimiz şehit yargı mensupları­mızın, hep bu anlayışla görev yaptıkları­na inanıyoruz.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye