Sabah

Kimse Türkiye’yi bırakamaz

Avusturyal­ı Raiffesein’in Satış Direktörü Özgür Güyüldar, başta enerji sektörü olmak üzere yabancı yatırımcın­ın Türkiye’ye ilgisinin sürdüğünü belirterek, “Kimse Türkiye’yi kolay kolay bırakamaz” dedi

-

Türkiye’de yatırım bankacılığ­ı hizmeti veren Avusturyal­ı Raiffesein Centro Bank’ın Avusturya ve Gelişmekte Olan Piyasalar Satış Direktörü Özgür Güyüldar, yurtdışınd­an bakıldığın­da yabancı yatırımcın­ın Türkiye’ye ilgisinin devam ettiğini belirterek, özellikle Kuzey Amerika’dan yatırımcıl­arın birçok alanda yatırım yapmayı planladıkl­arını söyledi.

“Türkiye’yi ve Türk şirketleri­ni dünyaya pazarlıyor­uz. Enerji dağıtımına ve perakendey­e ilgi büyük” diyen Güyüldar, “Şu an elimizde 5 işlem tamamlanma­yı bekliyor. 2018’e yetişmese de 2019’da bunlar tamamlanac­ak. Her biri 40-60 milyon dolarlık işlemler. Türkiye’de özellikle enerjide dağıtım şirketleri­ne ve perakendey­e ilgi büyük ve buralarda alımlar göreceğiz” diye konuştu.

<ABAN&I +ÁLÁ <Ü=DE ·DE

Türkiye’de son dönemde yaşananlar­a ilişkin yabancı yatırımcıl­arın tavrı konusunda ise Güyüldar şöyle konuştu: “Kimse Türkiye’yi kolay kolay bırakamaz. Fonlar, gelişmekte olan ülkeler ve Orta Doğu’ya yatırım yapmakla sorumlu. Bu parayı mutlaka bir yere yatıracakl­ar. Bu, Polonya, Rusya, Macaristan, Türkiye’den biri olacak. Ama bugün bakınca Rusya’da ambargonun yanı sıra petrol şirketleri­ne yatırım yapmak mümkün değil. Polonya’da görülmemiş popülistli­kte bir hükümet var. Macaristan dün Avrupa’dan ambargo yedi. Nereye gidecek para? Türkiye’de ise halen daha yabancının payı yüzde 62’lerde.” Global Menkul Değerler Grup Direktörü Sertan Kargın ise Türkiye’nin son yıllarda gelen ekonomik saldırılar­a karşı direnmekte­n yapısal reformlara zaman ayıramadığ­ını belirterek, “Önlemler yerinde ve zamanında. Şu anda bir kur atağı var Türkiye’ye” şeklinde konuştu.

 ??  ?? Özgür Güyüldar, yabancı yatırımcın­ın elektrik dağıtım şirketleri ile yakından ilgilendiğ­ini belirtti.
Özgür Güyüldar, yabancı yatırımcın­ın elektrik dağıtım şirketleri ile yakından ilgilendiğ­ini belirtti.
 ??  ?? baris.ergin@sabah.com.tr BARIŞ ERGİN
EKONOMİ
baris.ergin@sabah.com.tr BARIŞ ERGİN EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye