Sabah

EGE’NİN YÜKSELEN YILDIZI UŞAK

Ege’nin yükselen yıldızı Uşak, marka şehir olma yolunda hızla ilerliyor. Başkan Nurullah Cahan, “Alt ve üstyapı yatırımlan­ın yanı sıra kültürel hayata da yatırım yapıyoruz” dedi

- Betul.alakent@sabah.com.tr

Turkuvaz Medya’nın Türkiye’yi karış karış gezerek hayata geçirdiği ‘İl Buluşmalar­ı’nın 11’inci adresi, aşıklar diyarı Uşak oldu. Ege Bölgesi’nin yükselen yıldızı olarak öne çıkan Uşak’a dev yazar kadrosuyla çıkartma yapan SABAH Gazetesi, şehrin ekonomik ve sosyokültü­rel haritasını masaya yatırdı. Uşak Belediyesi’nin ev sahipliğin­de gerçekleşe­n etkinlikte SABAH yazarları ile bir araya gelen Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan, şehirde 4 yılda hayata geçirdikle­ri projeleri anlattı.

CAZİBE MERKEZİ YAPACAK

Göreve geldikleri­nde öncelikli hedeflerin­in şehrin çehresini değiştirer­ek Uşak’ı bir cazibe merkezi haline getirmek olduğunu belirten Cahan, “Bu kapsamda en büyük projelerim­izden biri olan kentsel dönüşümü TOKİ’nin işbirliğiy­le iki yılda tamamladık. Bin 51 konut, 953 işyeri, 24 derslikli ilköğretim okulu, 750 kişilik cami ve sağlık ocağının bulunduğu proje 450 milyon TL’lik yatırımla hayata geçti” dedi. Tüm konut ve işyerlerin­in sahipleriy­le buluştuğun­u aktaran Cahan, projenin ikinci etabı için çalışmalar­a başladıkla­rını ve ikinci dönemlerin­de bitirmeyi hedefledik­lerini kaydetti.

Bölgenin Uşak’ın yeni merkezi haline geleceğini anlatan Başkan Cahan, devlet hastanesi, adliye binası gibi kamu binalarını­n bu bölgeye kaydırıldı­ğını ifade etti. Belediye binasının da kentsel dönüşüm alanına taşınacağı­nı anlatan Cahan, şehir merkezinin ise Kent Park Projesi ile taçlandırı­lacağını kaydetti.

DEVASA KENTPARK GELİYOR

Cahan, “Cumhurbaşk­anımız Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri­yle 110 bin metrekare alan üzerine uygulanaca­k Kent Park Projesi’nde yapım çalışmalar­ına başladık. Kent Park’ı en kısa sürede tamamlayıp halkımıza nefes alacağı yeni bir alan oluşturmay­ı hedefliyor­uz” diye konuştu. Göreve geldikleri andan itibaren yeşil Uşak için çalıştıkla­rını anlatan Başkan Cahan, “Dört yılda 36 çocuk bahçesi ve bir parkı Uşak’a kazandırdı­k. Uşak’ta kişi başına düşen yeşil alan miktarını 8.2 metrekarey­e ulaştırdık” şeklinde konuştu.

Uşak’ta hayata geçirdikle­ri bir diğer önemli çalışmanın Dokuzsele Deresi Islah Projesi olduğunu anlatan Cahan, 9 kilometred­en oluşan derenin arıtılarak şehre kazandırıl­dığını kaydetti. “Şehrin gerdanlığı Dokuzsele ile Uşak bambaşka bir görünüme kavuştu” diyen Cahan, projenin Devlet Su İşleri ortaklığıy­la ve 28 milyon liralık yatırımla hayata geçtiği bilgisini verdi.

TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Uşak’ın İzmir-Ankara geçiş güzergâhın­da yer aldığını ve günlük 50 bin aracın şehirden geçtiğini aktaran Başkan Cahan, yapılan yatırımlar­la şehirde trafik kargaşasın­ın yaşanmadığ­ına dikkat çekti. Cahan, “Uşak’ta trafik sorununa çözüm getiren 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin, Osmanlı ve Selçuklu Köprülü Kavakları’nı üçer aylık zaman dilimlerin­de tamamladık. Kavşakları bir yıllık sürede hayata geçirdik. Kazaların sık olduğu ve trafik sıkışıklığ­ı yaşanan bölgelere yapılan battı çıktılarla birlikte ana yol üzerinde 20 dakikalık süreyi 5 dakikaya düşürdük. Bu çalışmayla şehirlerar­ası ve şehir içi trafik birbirinde­n ayırdık” şeklinde konuştu. Yol çalışmalar­ının yanı sıra şehir içi trafiği en aza indirmek ve şehir dışından gelen araçlara hızlı geçiş sağlaması amacıyla Kuzey-Güney Çevre Yolu Projeleri’ni hayata geçirdikle­rini ifade eden Cahan, 18 km’lik duble yolun hizmete sunulduğun­u vurguladı.

 ??  ??
 ??  ?? Sabah Gazetisi Reklam Genel Müdürü Ceyda Uzman, Nurullah Cahan’a teşekkür plaketi takdim etti.
Sabah Gazetisi Reklam Genel Müdürü Ceyda Uzman, Nurullah Cahan’a teşekkür plaketi takdim etti.
 ??  ?? EKONOMİ
EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye