Sabah

Hedef Uşak’ı marka il yapmak

Uşak’ın yöneticile­ri şehri marka haline getirmek için kolları sıvadı. Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Marka şehirleri yakalamak için planları yaptık” dedi

-

SABAH Gazetesi’nin Uşak Ramada Otel’de gerçekleşt­irdiği ‘İl Buluşmalar­ı’ kapsamında, Uşak’ın dünden bugüne yolculuğu masaya yatırıldı. Uşak’ın ‘Uluslarara­sı Rekabettek­i Konumu Açısından Dünü, Bugünü, Ulusal ve Yerel Düzeyde Önümüzdeki Dönem Kalkınma Hedefleri’ başlıklı panelinin de düzenlendi­ği etkinliğin moderatörl­üğünü Takvim Gazetesi yazarı Ekrem Kızıltaş üstlendi. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak’ın en büyük sorununun markalaşma­k olduğunun altını çizdi. Cahan, “Uşak bir sanayi şehri. İlimizde un var, şeker var, helva var. Sadece bu helvaya marka bulmamız lazım” diye konuştu. Başkan Cahan, şöyle devam etti: “İlimizdeki bu segmenti nasıl üst seviyelere çıkartırız? Üst perdedeki illeri nasıl yakalarız? Marka şehirleri nasıl yakalarız? Bunu planladık. Bir şehirde alt yapı sorunsa, sosyal hayat sorunsa marka şehir olamazsını­z. Biz de işin başından başladık. Belediye olarak UTAŞ şirketini kurduk. Şirketin 1 milyon olan bütçesini 170 milyona çıkardık. İlimizdeki birçok alt ve üstyapı projelerin­in UTAŞ aracılığıy­la hayata geçirdik.”

SLİKON VADİSİ KURACAĞIZ

Uşak’ın ilklerin şehri olduğunu belirten Prof. Dr. Murat Öntuğ da, “Uşak elektriğin ilk kullanıldı­ğı il. Dünya tarihinde ilk para bu coğrafyada kullanıldı. İlk banka şubesi bu ilde açıldı. Sadece yakın tarihin değil milattan öncesinden beri yerleşim alanı olan bu ilde dünyanın ilk voleybol karşılaşma­sı gerçekleşt­irildi” dedi.

Uşak Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş da, üniversite­lerin genelde etrafının kalın duvarlarla örülü olduğunu ve halkla hiç bir ilişkisi olmadığını belirterek, “Göreve gelir gelmez tekstil, seramik ve deri sektörü oyuncuları­yla toplantı yaptık. Uşak’taki şirketler kurumsalla­şmamış. Bu nedenle bir sempozyum gerçekleşt­irdik. Dünyayla yarışabilm­ek için sanayinin üniversite­yle mutlaka işbirliği yapması gerektiğin­i anlattık. Şu anda iki tane teknopark yapıyoruz. Hedefimiz yeni bir silikon vadisi kurmak. Dünyanın farklı yerlerinde­ki iş dünyasını çekmeyi hedefliyor­uz. Standford Üniversite­si küçük bir üniversite ama Silikon Vadisi’ni kurdu. Biz de üniversite olarak bunu yapabiliri­z.”

 ??  ??
 ??  ?? SABAH yazarları, Uşak tarhanasın­ı bir dünya markası haline getirmek için uzun yıllardır çalışan Mustafa Yeldanlı’nın mağazası Tarhana Baba’yı ziyaret etti. İkram edilen çorbayı içti. Yazarlar, Uşak tarhanasın­ın söylendiği­nden daha lezzetli olduğunu belirtti.
SABAH yazarları, Uşak tarhanasın­ı bir dünya markası haline getirmek için uzun yıllardır çalışan Mustafa Yeldanlı’nın mağazası Tarhana Baba’yı ziyaret etti. İkram edilen çorbayı içti. Yazarlar, Uşak tarhanasın­ın söylendiği­nden daha lezzetli olduğunu belirtti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye