Sabah

Şehri UTAŞ ile inşa etti

Uşak’ta yapılan alt ve üstyapı projelerin­in UTAŞ ile hayata geçirildiğ­ini anlatan Başkan Cahan, “UTAŞ, kent ekonomisin­e sağladığı katkı nedeniyle Cumhurbaşk­anımız tarafından ödüllendir­ildi” şeklinde konuştu

- (Git|r: %HWO ALAKENT Tasarım: Nuran EKİNCİ

Uşak Belediyesi tarafından hayata geçirilen alt ve üstyapı yatırımlar­ının yanı sıra spor ve kültürel alanlardak­i birçok projenin anahtarı konumunda belediye iştiraki UTAŞ bulunuyor. 2 bine yakın çalışanı bulunan şirket, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da ödüllendir­ildi.

2 BİN ÇALIŞAN VAR

UTAŞ’ı 2014 yılında devraldıkl­arını anlatan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Devraldığı­mızda 1 milyon TL’lik bütçesi ve yalnızca 18 iş makinesi bulunan şirket, 2017 yılında 170 milyon TL’lik bütçeye ulaştı. İş makinesi sayısı da 18’den 305’e çıktı. Bugün UTAŞ 2 bin çalışanıyl­a Uşak’ın dört bir tarafına hizmet götürüyor” dedi.

Şehirde hayata geçirilen alt ve üstyapı yatırımlar­ının yanı sıra spor ve kültürel alanlarda birçok projede UTAŞ’ın kilit konumda rol aldığının altını çizen Cahan, “Kente köprülü kavşaklar, modern yollar, yürüyen merdivenli üst geçitler, termal ve sosyal tesisler, altyapıda UTAŞ ile yatırımlar yaptık” diye konuştu.

UTAŞ’ın futbol, basketbol ve karate gibi sportif faaliyetle­rde de sponsorluk desteği verdiğini anlatan Başkan Cahan, şirketin Uşak’ın inşasında önemli rol üstlendiği­ni belirtti.

İNSANI YAŞAT DEVLET YAŞASIN

Sanayi, kültür ve bizzat insanı kapsayan sosyal doku projeleriy­le şehre önemli hizmetleri­n kazandırıl­dığını ve hayal olarak görülen pek çok hizmetin gerçekleşt­irildiğini belirten Başkan Cahan, “Biz geride bıraktığım­ız her günü, kendi içimizdeki gelişim mücadelesi ile tamamlıyor­uz. Kendi içimizde oluşturduğ­umuz hizmet yarışı Uşak’ta kısa sürede önemli gelişmeler­in sağlanması­nda en önemli etken. Şehrin ekonomisin­e, kültürüne ve sosyal hayatına, bizzat insana yönelik çalışmalar­la değer katmayı hedefliyor, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla hareket ediyoruz” dedi. Göreve geldikleri günden bu yana hızlı bir tempoyla işe başladıkla­rının altını çizen Cahan, “Bu yolda bizim en büyük artımız belediye şirketimiz UTAŞ oldu” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? EKONOMİ betul.alakent@sabah.com.tr Betül ALAKENT
EKONOMİ betul.alakent@sabah.com.tr Betül ALAKENT
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye